Hazine arazisi üzerindeki evlerin tahliyesi için düğmeye basıldı Hazine arazisi üzerindeki evlerin tahliyesi için düğmeye basıldı

UNESCO'nun gastronomi alanındaki "Yaratıcı Şehirler Ağı"nda yer alan Hatay'da, tescilli lezzetlerin sunulacağı Antakya Gastronomi Çarşısı düzenlenen törenle açıldı. Hatay Valiliği ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Odabaşı Mahallesi'nde kurulan çarşı, 18 iş yeriyle hizmet verecek.

Hatay'ın Küllerinden Yeniden Doğuşu
Açılış töreninde konuşan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından Hatay’ın yeniden canlanmaya başladığını belirtti. Vali Masatlı, "Şehrimizi sadece binalar ve altyapılarla değil, sosyal hayatıyla da donatmalıyız. Antakya Gastronomi Çarşısı, şehrimizin tarihi ve kültürel değerlerini yaşatacak bir mekân olarak hizmet verecek" dedi. Masatlı, şehrin gastronomi mirasının korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine de vurgu yaptı.

Antakya Gastronomi Carsisi Acilis (1)

Hatay Lezzetleri Bu Çarşıda Yaşatılacak
Vali Masatlı, 2017 yılında UNESCO tarafından gastronomi şehri ilan edilen Hatay'ın, bu unvanı sürdürmek ve gastronomi kültürünü yaşatmak için çalışmalara devam ettiğini belirtti. Antakya Gastronomi Çarşısı'nın, depremin yıkıcı etkilerine rağmen şehrin yeniden ayağa kalkma sürecine katkı sağlayacağını ifade etti.

Esnafa Bereketli Kazançlar Dileği
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de çarşının açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Öntürk, çarşının şehrin gastronomi kültürünü güçlendireceğine ve esnafa bereketli kazançlar sağlayacağına inandığını söyledi.

Antakya Gastronomi Carsisi Acilis (3)

Açılışa Yoğun Katılım
Törene İYİ Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, oda başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Eski Antakya evlerinin mimarisine uygun olarak inşa edilen çarşıda, Hatay'ın tescilli yiyecekleri sunulacak.

Kaynak: AA