Yerli ve yabancı firmaları Antalya'da buluşturdu Yerli ve yabancı firmaları Antalya'da buluşturdu

Demokrat Parti (DP) Gene Başkanı Gültekin Uysal, Osmaniye’de partisinin merkez ilçe teşkilatını ziyaret etti.
Uysal, ziyaretinde İl Başkanı Muhammet Güloğlu, DP Belediye Başkan Adayı Mimar Haydar Aktürk ile partililer de hazır bulundu.
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, burada yaptığı açıklamada, yerel seçimleri değerlendirerek, seçimlerde emeği geçen parti teşkilat mensuplarına teşekkür etti.
31 Mart yerel seçimlerinin halkın iradesinin tecelli ettiğini ifade eden Uysal, şunları kaydetti:
“Seçimlerin zorluğunu ifade etmeye hacet yok. Mücadele veriyoruz, vermeliyiz. Türkiye'nin bu kilidi açabilmesinin yegane yolu makul alanda siyaseti yeniden ete kemiğe büründürmek, insanımızın, ülkemizin, devletimizin ve milletimizin can alıcı can yakıcı meselelerine en etkin çözümleri üretebilmeyi sürdüreceğiz. Zihniyetimizi Türkiye'de hakim kılabilmek. Ülkenin yaşadığı bir alabora var. Siyasi alana yansımış tezahürlerini, toplumsal alanda iktisadi alandaki dinamiklerine baktığımızda çok şey söyleyebiliriz. İşte bütün bu şartlar içerisinde burada elbette hedefimiz kazanmak ama kazanmamaktan bağımsız bir şekilde burada söylenen söz siyasetin, demokrasinin manası doğrudur. Biz inanıyoruz ki burada sizlerin koyduğu iradeyle beraber önümüzdeki süreçte de siyasette de o sözün kıymeti olacaktır.”

I M G 20240508 W A0045
Uysal, ittifak modelleri dolayısıyla Osmaniye’de bir takım yansımalar olduğunu, anımsattı.
Seçimlerin ülke genelinde seçmen iradesinin tecelli ettiği kanaatinde olduğunu anlatan Uysal, şöyle devam etti:
Türk demokrasinin güzelliği de burada. İnsanımızın bir büyük sağduyu içerisinde, bulunduğumuz coğrafyada karşı karşıya kaldığımız bir güven yönelik tehditler, meydan okumalardan başlayarak demokratik düzen içerisinde ayar vermesi gerektiği sınırda gönlümüz gösterdi ki bu süreci ülkeye yaşaması, büyük bedelleri ödemesin. Bugün ekonomiden başlayarak uzun yıllara yayılacak bir faturayı maliyeti her bir vatan her birimiz, her birimiz göğüsleyeceğiz. Bir yanlış yapılırken bunlara müdahale edebilmenin formüllerini Türk demokrasisi üretmeli. Sadece sandıktan sandığa değil katılımcı, müzakereci demokrasi diyoruz. Arada da bütün unsurlarıyla beraber, siyasi partileriyle, meslek örgüt şehir alanıyla, medyasıyla burada demokratik bir dengelenmeyi, demokratik bir denetleme mekanizmalarını sık demokrasiyi daha etkin bir şekilde ümit ederiz ve bu süreçte ortaya çıkartır. Bizim de bütün çabamız bu istikamette olacaktır” ifadelerini kullandı.

I M G 20240508 W A0068
Uysal, teşkilat ve belediye başkan adayının seçimlerde gerekli mücadeleyi verdiğini söyledi.
Emeği geçenlere teşekkür den DP Genel Başkanı Uysal, “Gönlümüz başarıyı kendi adımızda, partimiz adına, adaylarımızla beraber her bulunduğumuz mahalle sonuca götürebilmektir. Ama biz burada arkadaşlarımızın, başta belediye başkan adayımız Haydar Aktürk olmak üzere ilçelerdeki adaylarımız, kendi adlarına ekipleriyle beraber azami mücadeleyi verdikleri, bütün bu sık sıkdış faktör ve şartlara rağmen en azami neticeyi üretebilmek adına büyük bir fedakarlıkla bir adanmışlık ruhuyla mücadele sistemine biz ziyaretimiz vesilesiyle hem bu şahitliğimizi ifade edelim. Hem onların şahsında tüm Osmaniye'ye teşekkürlerimizi iletelim. Elbette genel manada siyasi değerlendirmeler, başka başka cepheler çalacak şekilde yapmak mecburiyetimiz de var. Bunun da farkındayız” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN