Adana’da düzenlenen 31. Uluslararası Altın Koza Film Festivali çerçevesinde gerçekleşen onur ödülleri gecesi, Performans Gösteri Merkezi'nde (PGM) görkemli bir törenle kutlandı. Sunuculuğunu ünlü oyuncu Ceyda Düvenci'nin üstlendiği geceye, birçok sinema sanatçısı ve festivalde yarışan filmler damgasını vurdu.

Atmaca da TEKNOFEST'TE sergileniyor Atmaca da TEKNOFEST'TE sergileniyor

“Altın Koza, Avrupa’da Konuşulacak”
Törenin açılış konuşmasını yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, festivalin uluslararası arenada büyük bir yankı uyandırdığını belirterek, Altın Koza markasının Türkiye’nin ötesine geçtiğini vurguladı. Başkan Karalar, “Her yıl daha büyük bir festival düzenlemenin gururunu yaşıyorum. Altın Koza artık Türkiye'de bir marka, Avrupa'da da konuşulacak” dedi.

Demet Akbağ ve Uğur Polat’a Onur Ödülleri
Gecede, Türk sinemasının duayen isimleri Demet Akbağ ve Uğur Polat onur ödüllerine layık görüldü. Demet Akbağ, ödülünü alırken sahnede yakın arkadaşı Emel Müftüoğlu ile renkli anlar yaşadı. Müftüoğlu’nun ısrarı üzerine Akbağ, merhum halk müziği sanatçısı Özay Gönlüm'ün ünlü taklidini yaptı ve izleyicilerden büyük alkış topladı. Uğur Polat'a ise onur ödülünü ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ takdim etti.

Festivalde Unutulmaz Anlar
Tören, festivale katılan filmlerin tanıtımı ile devam ederken, Türk sinemasının önemli isimlerinin yer aldığı gecede nostaljik ve duygusal anlar yaşandı. Sanatçılar, ödül töreninin ardından festivalin Avrupa’da da geniş bir yankı uyandıracağına olan inançlarını dile getirdi.
________________________________________
Meta Açıklama:
31.    Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Demet Akbağ ve Uğur Polat onur ödüllerine layık görüldü. Akbağ, ödül töreninde Özay Gönlüm’ün unutulmaz taklidini yaptı.

Zenginleştirilmiş Anahtar Kelimeler:

Kaynak: İHA