Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Dem Parti Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, kimliği ve siyasi duruşuyla merak konusu olmaya devam ediyor. Peki, Dem Parti Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit kimdir? İşte detaylar...

Gülüstan Kılıç Koçyiğit kimdir?
Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kürt kökenli Türk hemşire, siyasetçi ve TBMM'de 27. Dönem Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş milletvekili, 28. DEM Parti Kars milletvekili olarak görev yapmıştır.

Gülistan Kılıç Koçyiğit, 1979 yılında Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde dünyaya geldi. İlköğretim ve ortaöğretimini Tunceli'de tamamladıktan sonra, lise eğitimini Adıyaman'da aldı. Anadolu Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi ve Sosyoloji bölümlerinden mezun oldu.

Abdurrahim Karakoç kimdir? Eserleri ve kendi sesinden MİHRİBAN şiiri... Abdurrahim Karakoç kimdir? Eserleri ve kendi sesinden MİHRİBAN şiiri...

Siyasi Kariyeri

2018 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayı olarak Muş milletvekili seçildi. 2023 genel seçimlerinde ise Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) adayı olarak Kars milletvekili seçilerek siyasi kariyerine devam etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ