Rektörlük görevi süresince Çorum Hitit Üniversitesi'ne getirdiği yenilikçi yaklaşımlarla adından söz ettiren Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, eğitim camiasının gündeminde yer alıyor. Kullanıcılar, üniversite yönetimindeki akademik alanda sağladığı katkılar ve geleceğe yönelik vizyonuyla ilgili detayları öğrenmek istiyor. Tüm bu soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz!

Prof. Dr. Ali Osman Öztürk Kimdir?
Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, 1972 yılında Kütahya'nın Emet ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına bu küçük ilçede başlayarak, ilk, orta ve lise eğitimlerini başarıyla tamamladı. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde lisans eğitimine başladı. Üniversitedeki başarılı eğitim hayatını, bu bölümden dereceyle mezun olarak taçlandırdı. Akademik merakını daha da ileriye taşıyarak, 1997 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Bölümünde "Avrupa Birliği'nin Sosyal Politikaları ve Endüstri İlişkileri" üzerine yüksek lisansını tamamladı.

Akademik Gelişimi
1997'de İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi doktora programına başlayan Öztürk, Ağustos 1998'de eğitimine devam etmek üzere Amerika'ya gitti. Amerika'nın saygın eğitim kurumlarından Cornell Üniversitesi'nde dil eğitimi aldı ve çalışma ekonomisi ile insan kaynakları alanlarında araştırmalarını derinleştirdi. Doktora eğitimine devam etmek için 2000 yılında North Carolina State Üniversitesi Kamu Yönetimi Anabilim Dalı'na kayıt oldu. Burada tam zamanlı eğitmen asistanı olarak çalışırken, siyaset bilimi araştırma yöntemleri derslerinin geliştirilmesi ve internet üzerinden sunulmasındaki katkılarıyla "Üstün Araştırma Görevlisi" ödülünü kazandı. 2005 yılında doktora derecesini tamamladı.

Kamu Sektöründe Liderlik
Doktorasını tamamladıktan sonra, North Carolina State Üniversitesi'nde Kamu Sektöründe Liderlik programının koordinatörü olarak göreve başladı. Bu görevi sırasında, programın akademik altyapısının oluşturulmasından müfredat geliştirmeye kadar tüm aşamalarda aktif rol oynadı. 2008'de yaşanan küresel finansal krize rağmen, LPS programı için geliştirdiği finansman modeli sayesinde, programın fakülte bütçesine bağımlı olmaksızın finansal olarak sürdürülebilir hale gelmesini sağladı.

Uluslararası Eğitimi
2008-2010 yılları arasında, Amerika Birleşik Devletleri'nde oldukça etkili bir Kamu Yöneticileri Sertifika Programı olan CPM kapsamında North Carolina Eyaleti üst düzey yöneticilerine eğitimler verdi. 2011 yılında Türkiye'ye dönen Prof. Dr. Öztürk, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde öğretim üyeliğine başladı. Burada Bologna Süreci Koordinatörlüğü, bölüm başkanlığı, Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü gibi önemli idari görevler üstlendi.

Profesörlük ve Liderlik Dersleri

İklim değişikliği ve kirlilik Ege'deki deniz çayırlarının yayılış alanını daraltıyor İklim değişikliği ve kirlilik Ege'deki deniz çayırlarının yayılış alanını daraltıyor

2013 yılında doçent, 2018 yılında ise profesör unvanlarını aldı. İstanbul Medipol Üniversitesi'nde İngilizce Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Öztürk, aynı zamanda Amerika'da kurucusu olduğu LPS programıyla olan bağını koparmadan 2011-2015 yılları arasında çevrimiçi eğitim yöntemiyle North Carolina State Üniversitesi öğrencilerine liderlik dersleri vermeye devam etti. Öztürk'ün yeni kamu yönetimi, kamu sektöründe girişimcilik, iş ahlakı ve sosyal bilimlerde araştırma metotları gibi alanlarda birçok uluslararası ve ulusal yayını bulunmaktadır.

Mesleki Görevleri
2014-2018 yılları arasında Başbakan Müşaviri, Başbakan Başmüşaviri ve Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü olarak görev yapan Prof. Dr. Öztürk, 2017-2021 yılları arasında TRT Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. İyi derecede İngilizce bilen Öztürk, evli ve iki çocuk babasıdır. Prof. Dr. Öztürk'ün bu akademik ve mesleki yolculuğu, kendisinin liderlik, girişimcilik ve kamu sektöründe yaptığı önemli katkıları yansıtmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ