Gaziantep’te yer alan ve dünyanın en büyük mozaik müzeleri arasında gösterilen Zeugma Mozaik Müzesi, 2025 yılının ilk üç ayında 112 bin ziyaretçiyi ağırlayarak büyük ilgi gördü.

Samandağ'da Hıdırellez etkinlikleri düzenlendi Samandağ'da Hıdırellez etkinlikleri düzenlendi

Müze, başta “Çingene Kızı” olmak üzere “Mars Heykeli”, Roma dönemine ait çeşmeler ve Fırat Nehri kıyısındaki villalardan çıkarılan mozaikler gibi yüzlerce eseri barındırıyor.

Zeugma Mozaik Müzesi Çingene Kızı2

Bayram Tatilinde Yoğun İlgi
Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, turizm sezonunun hızlı başladığını ve müzenin kent turizmine büyük katkı sağladığını belirtti. Çomak, “2024 yılında 470 bin rakamlarına ulaşmıştık. 2025’in ilk üç ayında 112 bin ziyaretçiyi geçtik. 9 günlük bayram tatilinde ise 49 bin 452 ziyaretçimiz oldu.” diyerek müzenin yeni bir rekora koştuğunu söyledi.

Türkiye’de En Fazla Ziyaret Edilen Müze
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, Zeugma Mozaik Müzesi Türkiye’deki müzeler arasında ziyaretçi sayısı bakımından birinci sırada yer aldı. Özgür Çomak, “İlk dört sırada ören yerleri var, biz müze olarak 1. sıradayız.” sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.

Zeugma Mozaik Müzesi Çingene Kızı1

Akademik ve Turistik Ziyaretler Artıyor
Harran Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seyit Ahmet Solmaz da, Turizm Haftası kapsamında öğrencilerle Zeugma’ya gezi düzenlediklerini belirtti. “Öğrencilerimiz teorik bilgilerini burada pratiğe döküyorlar.” dedi.

Yabancı Turistlerin de Uğrak Noktası
Almanya’da yaşayan Bilal Başal ise müzeye hayran kaldığını belirterek, “Burası mutlaka görülmeli.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA