"Eşitlik ve Adalet" temasıyla Ankara ATO Congresium'da yapılan CHP Kadın Kolları Kurultayı sonrasında, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı seçilen Osmaniye Milletvekili Asu Kaya ve diğer aday Aylin Nazlıaka birer teşekkür konuşması yaptılar.

Aylin

Aylin Nazlıaka’dan Duygusal Veda Konuşması
Seçimlerin ardından Aylin Nazlıaka veda konuşması yaparak dört yıllık görev süresini değerlendirdi.

Nazlıaka, konuşmasında şunları söyledi: "Sevgili kız kardeşlerim, gerçekten çok yoğun geçirdiğimiz bir 4 yıl oldu. Ben bu 4 yıl içerisinde evinden, işinden, sağlığından feragat ederek çalışan sizlerin her birine tek tek teşekkür ediyorum. Başta sevgili genel sekreterim ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerim olmak üzere tüm il ve ilçe yöneticilerime teşekkür ediyorum. Makamlar ve mevkiler geçici, önemli olan duruşlardır. Bundan sonraki süreçte Asu Başkan'a başarılar diliyorum."

Asu Yeni2

Narin'in katili kim? narin nasıl öldürüldü, narin cinayetinde son gelişmeler Narin'in katili kim? narin nasıl öldürüldü, narin cinayetinde son gelişmeler

Asu Kaya’dan Zafer Konuşması: "Mücadeleye Devam Edeceğiz"
Aylin Nazlıaka’nın ardından Asu Kaya, zafer konuşmasını yaparak birlik mesajı verdi.

Osmaniye Milletvekili Dr. Asu Kaya, konuşmasında; "Sayın başkan, sizi hiçbir yere göndermeye niyetimiz yok. CHP kurumsal hafızasını 100 yıllara aktaran bir parti. Sizden öyle ayrılmak gibi bir niyetimiz yok. Kadın mücadelesi siz olmadan asla olmaz. Aylin Nazlıaka bu mücadelenin önderliğini yapmış ve yapmaya devam edecektir. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak mücadeleyi Mustafa Kemal Atatürk'ten öğrendik. Siz bizim başkanımızsınız öyle hiçbir yere gitmek yok. Anadolu'da birlikte olacağız. Bütün her platformda birlikte olacağız. Bugünden itibaren bu ülkenin tepesine binen bu iktidarla hep birlikte mücadeleye başlayacağız. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'in liderliğinde, CHP’mizle Anadolu'da halkın iktidarını ilmek ilmek örmeye devam edeceğiz. O İstanbul Sözleşmesi'ni alacağız. Asla vazgeçmiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Peki Dr. Asu Kaya kimdir, nereledir, hangi görevlerde bulundu, kaç yaşındadır... İşte merak edilen soruların yanıtları...

Dr. Asu Kaya, 1976 yılında Osmaniye’de doğdu. İlkokulu Atatürk İlköğretim Okulu'nda, orta ve lise öğrenimini ise Osmaniye’nin yabancı dilde ilk koleji olan Özel Bahçeli Koleji’nde tamamladı.

1995 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanarak, 2001 yılında mezun oldu. Mezun olduğu yıl Osmaniye Verem Savaş Dispanseri’nde çalışmaya başladı.

2008 yılına kadar Verem Savaş Dispanseri’nde Başhekimlik görevini yürüttü. Aynı yıl içinde Düziçi ilçesi Ellek Beldesinde Aile Hekimliği görevine başlayarak 6 ay görev yaptı.

2008’den 2023’e kadar Osmaniye Merkez Karaboyunlu Aile Sağlığı Merkezi'nde çalıştı.

2016 ve 2018 yıllarında iki defa üst üste Osmaniye Tabip Odası’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildi. 2020 yılında Merkez Konseyi delegeliği görevine seçildi. Genel Sağlık İş Sendikası içerisinde sendikal çalışmalarda bulundu.
CHP ve Osmaniye Tabip Odası arasında YAŞAMHAK Projesi işbirliği yaparak kadın ve çocuk haklarının korunması için çalışmalarda yer aldı. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesi olan Asu Kaya Gedik, 2022 yılında Osmaniye Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına üçüncü kez seçildi.

2023 Genel Seçimlerinde Osmaniye Milletvekili seçilen Asu Kaya, aynı zamanda TBMM Divan üyesidir.

Editör: Haber Merkezi