OSMANİYE’DE YÜZME BİLMEYEN KALMIYOR OSMANİYE’DE YÜZME BİLMEYEN KALMIYOR

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı, Osmaniye Milletvekili Dr. Asu Kaya, İl Teşkilatını ziyaret ederek partili hemşerileriyle buluştu.
Kaya, ziyarette teşkilatın gücünü her zaman yanında hissettiğini belirterek, tebrikleri kabul etti.
Yoğun bir çalışma temposu sonunda CHP Genel Başkanlığına seçildiğini ifade eden Kaya, şunları kaydetti:
“Osmaniye'deki mazlumların sesini duyurma imkanı bulduk. Ama aynı zamanda da partimiz içerisinde alanda, köylerde, kırsalda olan bir milletvekilimiz mağdur olan kadınların yanında yer aldık. Mağdur olan kadınların, çocukların, gençlerin, toplumun yanında olan milletvekilimiz diye bütün partimizin içerisindeki yoldaşların tabii ki dikkatini çektik. Sonrasında tabii kadın kolları kurultayı söz konusuydu. Artık burada da bir değişim isteği ön plana çıkıyor. Çünkü bütün milletvekili arkadaşlar da Cumhuriyet Halk Partisi ailesine mensup olan birçok partilimiz de bunu dile getiriyordu. Osmaniye'de verdiğimiz bu mücadeleyi tüm Türkiye'nin kapısına taşıyabiliriz. Bunu Türkiye'mizin diğer illerine de yaymamız gerekiyordu bu çalışma modelini. Her yerde bizim olmamız gerekiyor. Çünkü geçim yoksa seçim var dedik biz. Kadınlar en rahat konuşabilirler, iletişim kurabilirler. Kadın ve biz biliyoruz ki son yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'ne ilk defa oy verenlerin büyük bir çoğunluğu kadın. Biz bu kadınların bize yönünü dönmüş olan ve bir kere oyunu emanet edip olan bu kadınlarla bizim bir araya gelmemiz gerekiyor. Dolayısıyla partimizin içerisinde çok uzun istişareleri nihayetinde adaylık kararı aldık.”

I M G 20240810 W A0032Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi kurultaylarının her zaman hareketli olduğuna dikkat çekti.
CHP’de demokrasinin işlediğine vurgu yapan Kaya, şöyle devam etti:
“Demokrasinin gereği sonuna kadar işlediği için Cumhuriyet Halk Partisi'nde atama yoluyla bu gibi görevleri teslim alanlar tabi ki bunu çok anlamlandıramıyor. Ama bizde her zaman demokrasinin tüm kamilleri en güzel ayrıntısına kadar işler. O salondaki göreceksiniz. Oradaki hiçbir kadın hiç kimsenin lafını, sözünü dinleyen kadınlar değillerdi. Artık kurultay geride kaldı ama o kadınların hepsi kendi hür iradeleriyle karar verdiler. Hepimizin kalbi 81 ilin kalbi orada kardeşlikte attı” 
Kaya, bundan sonraki süreçlerde de CHP’nin iktidarı için yoğun çaba harcayacaklarını söyledi.
Üstlendiği görevin daha çok çalışmak üzere kazanılmış bir görev olduğunu anlatan Kaya, “Bizim için esas başarı Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını halkın yıllardır neredeyse çeyrek asra varacak olan iktidar özlemini gerçekleştirmek olacaktır. Tabi şimdi buraya sizlerle bir aradayız. Çok özlemle geldim. Hepinizin emeğine sağlık. Osmaniye'nin her bir problemi Türkiye Büyük Millet Meclisinde söz bulmaya devam edecek. Hiç kimsenin aklında en ufak bir sorun şüphe olmasın. Cumhuriyet Halk Partimiz Osmaniye'de hak mücadelesiyle yükselişini devam ettirecektir” diye konuştu.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN