Burak Akkul, Türkiye’nin tanınmış televizyon ve medya yüzlerinden biridir. Gazetecilik ve yazarlık alanındaki başarılı kariyeriyle dikkat çeken Akkul, sektördeki birçok projede önemli roller üstlenmiştir. İşte Burak Akkul’un yaşamına ve kariyerine dair detaylar:

Eğitim ve Kariyer Başlangıcı

Hatay'da çıkan yangında iş yeri zarar gördü Hatay'da çıkan yangında iş yeri zarar gördü

Burak Akkul, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunudur. 1990 yılında profesyonel yazarlık kariyerine Güneş Gazetesi’nde başlamıştır. Bu erken dönemdeki deneyimi, onun medya dünyasındaki ilerleyişinde önemli bir adım olmuştur.

Televizyon ve Yazarlık Kariyeri

Burak Akkul, 1991 yılında Cihat Hazardağlı Varol ve Erdil Yaşaroğlu ile birlikte PLASTİP SHOW isimli günlük siyasi mizah programının ekibini kurmuştur. Bu programın yazarlık ve yönetmenliğini üstlenmiş ve büyük ilgi görmüştür.

1996 yılında Plastip ekibinden dört arkadaşıyla MR.VEB Yaratım Ekibi’ni kurmuş ve birçok televizyon programı ile reklamın metin yazarlığını yapmıştır. Ayrıca, “Tek Pota” adlı gençlik dizisinin ve “Çılgın Bediş” adlı komedi dizisinin 1997-98 sezonu metinlerini yazmıştır. Cem Özer Şov’un ve Beyaz Şov’un metinlerini de kaleme alarak, Türkiye televizyon dünyasında önemli bir isim olmuştur.

Burak Akkul, Okan Bayülgen’in “Televizyon Çocuğu” program formatını hazırlamış ve Kanal D Çocuk Kulübü’nün TV program ve oyun metinlerini yazmıştır. Ayrıca, haftalık haber dergisi “Nokta”da Virgül adlı aktüel-mizah sayfalarını hazırlamış ve mizah dergisi “Penguen”de gündem karikatürleri hazırlamıştır.

Kanal D’de 2001-2008 yılları arasında yayınlanan “Genç Magazin” programını hazırlamış ve editörlüğünü yapmıştır. Star TV’deki “aaaf-i Sibel” adlı aktüel life-style programının yanı sıra, “Çocuktan Al Haberi” adlı yarışma programını da hazırlamıştır. CNN Türk’te ise “Metin Uca ile Maydanoz” adlı aktüel mizah programının metin yazarı ve editörü olarak görev almıştır.

Son olarak, Teve2 ekranlarında yayınlanan “Çok Gezenti” programını hazırlayıp sunmaktadır. Ayrıca, “Türkçe Aşk Laçkadır” (2009) ve “Hayat Sen Değilsin” (2010) adlı kitaplarıyla da edebiyat dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiştir.

Editör: Haber Merkezi