Dinamik Denetim Modeli çerçevesinde, kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilirliği ve bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için temizlik, maske, mesafe prensiplerinin yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara toplumun tüm kesimlerince uyulmasının sağlanması amacıyla tüm ülke genelinde yapılan geniş kapsamlı denetimler Osmaniye’de de tüm yaşam alanlarında devam ediyor.
Musa Şahin Bulvarı boyunca gerçekleştirilen denetimlere; Vali Dr. Erdinç Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Guddusi Arık katıldı. Kamu kuruluşları il müdürlerinin yer aldığı gruplar halinde yapılan denetimler ilin diğer yaşam alanlarında da gerçekleştirildi.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, denetimleri sırasında, esnaf ve vatandaşlarımızdan maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları konusunda hassasiyet göstermelerini, bulaşın önemli kaynaklarından olan ev, akraba, komşu ve taziye ziyaretlerini mutlaka ertelemelerini, çevrelerinde bu ziyaretleri yapanlar varsa uyarmalarını istedi. Kurallara uymanın kendi sağlığımız, sevdiklerimizin sağlığı ve tüm toplumumuzun sağlığını korumak adına önemli bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz, “Bununla mücadelenin tek yolu kurallara istisnasız uymaktan geçiyor. Vatandaşlarımızdan bir kez daha kurallara hassasiyetle uymalarını ısrarla talep ediyorum”dedi.
Denetimlerin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali Dr. Erdinç Yılmaz,”Denetimlerimizi her gün olduğu gibi bugün de sürdürüyoruz. İlimiz genelinde kaymakamlarımız, il müdürlerimiz, daire amirlerimizin katılımıyla denetim ve kontrol faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor. Bu mücadelede hepimize görev düşüyor ve hepimiz bunu görev olarak bilmeliyiz. Herkes kurallara istisnasız, hassasiyetle uyarsa bu mücadelenin kısa zamanda üstesinden gelebiliriz. Vatandaşlarımızdan bir kez daha maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına hassasiyetle uymalarını; ev, akraba, komşu, taziye ziyaretlerini yapmamalarını önemle talep ediyorum”diye konuştu.

Osmaniye'de engelli gençler, askerlik heyecanı yaşadı Osmaniye'de engelli gençler, askerlik heyecanı yaşadı

Sözlerinin devamında Ramazan ayının hayırlı uğurlu olmasını dileyen Vali Yılmaz, “Ramazan ayında toplu yapılan iftar yemeklerini yapmamalıyız. Bu dönemi iyi değerlendirerek inşallah hep birlikte koronavirüsten kurtulmalıyız. Osmaniyeli hemşerilerimden bir kez daha bu hususta azami gayret ve sabır göstermelerini bekliyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum”dedi. Osmaniye Valiliği

 

Editör: Haber Merkezi