Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bugün ülke genelinde çıkan 47 yangından 30'unun kontrol altına alındığını, 17'sine ise müdahalenin sürdüğünü açıkladı.

BOLU’DAKİ YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR
Bakan Yumaklı, Bolu'nun Göynük ilçesindeki orman yangınında incelemelerde bulundu ve yangının geniş bir alana yayıldığını, 601 personelin çalışmalara devam ettiğini belirtti.

İZMİR VE MANİSA’DAKİ YANGINLAR
İzmir'de birbiri ardına çıkan yangınlar hakkında bilgi veren Yumaklı, yangınların yerleşim yerlerine yakın olduğunu ve bu durumun mücadeleyi zorlaştırdığını söyledi. Manisa Gördes'teki yangının kontrol altına alınmasında zorluk yaşandığını da ekledi.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE ÇAĞRISI
Yumaklı, yangınlarla mücadele ederken yanlış bilgi yayılmasının işleri zorlaştırdığını ve vatandaşların resmi açıklamalara itibar etmesi gerektiğini vurguladı.

SON DAKİKA... ALMANYA'DA ÇIKAN YANGINDA 2 TÜRK HAYATINI KAYBETTİ! SON DAKİKA... ALMANYA'DA ÇIKAN YANGINDA 2 TÜRK HAYATINI KAYBETTİ!

METEOROLOJİ UYARISI VE VATANDAŞLARA ÇAĞRI
Meteoroloji uyarılarına dikkat çeken Bakan Yumaklı, vatandaşlardan yangın riski yüksek olduğu bu dönemde dikkatli olmalarını ve ateş yakmaktan kaçınmalarını istedi.

Kaynak: AA