Eşinin Tunceli'de görev yapması ve 8 aylık hamile olması dolayısıyla Balıkesir'deki ailesinin yanında yaşayan Gizem Büyükçaylı, eşi Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı'nın şehadet haberini aldı.

Bunun üzerine fenalaşan Gizem Büyükçaylı, Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Kadın Doğum Acil Servisine kaldırıldı.

Sezaryenle doğuma alınan Büyükçaylı, bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Gizem Büyükçaylı'nın Karesi ilçesi Sakarya Mahallesi'nde bulunan baba evine de Türk bayrağı asıldı.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde dün görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan askerlerden, Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı'nın doğum yapan eşini hastanede ziyaret etti.

Balıkesir Valisi Ustaoğlu, şehit Büyükçaylı'nın doğum yapan eşini ziyaret etti
Eşi Şenay Ustaoğlu ile Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesine gelen Vali Ustaoğlu, dün gece doğum yapan, şehit Büyükçaylı'nın eşi Gizem Büyükçaylı'ya ziyarette bulundu.
Sağlıklı dünyaya gelen bebeğe, babasının Orhan isminin verileceği öğrenildi.
Vali Ustaoğlu, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit Orhan Burak Büyükçaylı'nın Balıkesir'in damadı olduğunu söyledi.

Şehidin hayatını kaybettiği günün oğlunun da doğduğu gün olduğunu ifade eden Ustaoğlu, şöyle konuştu: "Dün gece şehidimizin eşi doğum gerçekleştirdi ve bir erkek bebek dünyaya getirdi. Biz de biraz önce kızımızı ziyaret ettik, çok sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getirmiş, bir taraftan da ona da hoş geldin diyoruz. Diğer taraftan da tabii acımız büyük. Tüm milletimize başsağlığı dileğimizi iletiyoruz. Yaralı olan jandarma personelimize de acil şifalar diliyoruz. Rabbim ülkemizi, milletimizi bu tip acılardan, sıkıntılardan inşallah kurtarsın, bir daha böyle acılar yaşatmasın diyorum." 

ŞEHİT BÜYÜKÇAYLI'NIN NAAŞI ISPARTA'DA DEFNEDİLDİ
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı'nın naaşı, Isparta Şehir Hastanesi morgundan alınarak, Ayazmana Mahallesi'ndeki ailesinin evine getirildi. Helallik alınmasının arından cenaze, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'na götürüldü.

Ortak sınav tarihleri 1. Dönem 2024 tarihleri ne zaman? Ortak sınav tarihleri 1. Dönem 2024 tarihleri ne zaman?

Törende, şehidin annesi Ayşe, babası Osman Sacit ve kız kardeşi Gizem Büyükçaylı gözyaşı döktü. 

Şehit Büyükçaylı'nın cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehitliğe defnedildi.

Cenaze törenine, Vali Aydın Baruş, AK Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun, CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Eğirdir Dağ Komando Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli, aile yakınları, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hastanede tedavisi süren Gizem Büyükçaylı ise şehit eşinin cenaze törenine katılamadı.

Kaynak: AA