Türkiye’de kamu kurumlarında çalışmak isteyen binlerce vatandaş, özellikle düşük KPSS puanı ile yapılan personel alım ilanlarına ilgi gösteriyor. Son olarak Elazığ ili Maden Belediye Başkanlığı ve Artvin ili Hopa Belediye Başkanlığı, en az 60 KPSS puanı ile sözleşmeli personel alımı yapacaklarını açıkladı. Toplamda 4 personel alınacağı belirtilen bu ilanlar, özellikle kamuya geçiş yapmak isteyenler için büyük bir fırsat sunuyor.

Hangi Pozisyonlarda Alım Yapılacak?

Elazığ ili Maden Belediye Başkanlığı; mühendis ve ekonomist pozisyonlarına, Artvin ili Hopa Belediye Başkanlığı ise veteriner hekim ve mühendis pozisyonlarına personel alımı yapacak. Her iki belediye de adaylardan en az 60 KPSS taban puanı talep ediyor.

Belediyeler Art Arda Personel Alımı İlan Etti

Son dönemde belediyeler tarafından personel alımları dikkat çekiyor. Elazığ Maden ve Artvin Hopa belediyeleri de art arda alım ilanlarını duyurdu. Her iki ilanın başvuru koşulları ve detayları ise farklılık gösterebiliyor.

Başvuru Şartları ve Tarihleri:

Son Dakika! Mersin'de sevgili cinayeti...! Son Dakika! Mersin'de sevgili cinayeti...!

İlanlara başvuracak adayların KPSS puanının yanı sıra, belediyeler tarafından belirlenen diğer şartları da yerine getirmesi gerekiyor. İlanların detaylarına belediyelerin resmi internet sitelerinden ulaşılabilir.

60 KPSS Puanı ile Kamu Personeli Olmak Mümkün!

Düşük KPSS puanı ile memur veya sözleşmeli personel alımı yapan belediyeler, kamuya geçiş için önemli bir fırsat sunuyor. Özellikle kamuya geçmek isteyenler ve yeni mezunlar, bu tür ilanları yakından takip ediyor. Kamu kurumlarında çalışmak isteyenler için 60 KPSS puanı ile alım yapan bu belediyeler, kariyer planlamasında dikkat çeken bir seçenek.

Muhabir: Sedat Kaan ERAT