Osmaniye'de 6 Şubat depremlerinde yıkılması sonucu 105 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin yaralandığı Bilge Sitesi A Blok ile ilgili Osmaniye eski Belediye Başkanı Kadir Kara’nın da yargılandığı davanın 5. duruşması yapıldı.

Halen 4 kişinin tutuklu olarak yargılandığı davada Osmaniye eski Belediye Başkanı Kadir Kara ve 3 belediye personeli hakkında da dava açılmış ve mahkeme bir önceki duruşmada bu iki dava dosyaların birleştirilmesine karar vermişti.

Kamuoyunun yakından takip ettiği dava ile ilgili bugün yapılan duruşmaya cezaevinde bulunan 4 tutuklu ile henüz tutuklama kararı çıkmayan Kadir Kara ve 3 belediye personelinin katılması bekleniyordu.

KADİR KARA SAĞLIK GEREKÇESİYLE DURUŞMAYA GELMEDİ
Sağlık gerekçesi nedeniyle duruşmaya gelmeyen Kadir Kara’nın avukatı, kendisinin davaya hazırlandığı ancak son anda bir sağlık sorunu nedeniyle ameliyat olduğunu belirterek duruşmaya gelemediğini söyledi. 

BELEDİYE PERSONELLERİ DİNLENDİ!
Öte yandan Kadir Kara ile birlikte yargılanan belediye personelleri Sevinç Ayşe A., Hülya İ. ve Mustafa N. duruşma salonunda hazır bulunarak haklarındaki iddialara cevap verdiler.

DURUŞMA KASIM AYINA ERTELENDİ 
Alınan ifadelerin ve savunmaların ardından mahkeme heyeti halen cezaevinde tutuklu bulunan Faruk P., Mustafa İ., Haluk K. ve Ayhan G.’nin tutukluluk hallerinin devamına, Osmaniye Eski Belediye Başkanı Kadir Kara ile belediye personelleri Sevinç Ayşe A., Hülya İ. ve Mustafa N.’ın bir sonraki celsede mahkeme salonunda hazır bulundurulmalarına karar verdi. Bilge Sitesi Davası’nın 6. Duruşması 27.11.2024 Çarşamba günü yapılacak.

Sahik Güvenlik ekipleri kolları sıvadı kayalıklarda mahsur kalan vatandaş kurtarıldı Sahik Güvenlik ekipleri kolları sıvadı kayalıklarda mahsur kalan vatandaş kurtarıldı

“YARGILAMANIN SONUNDA ADALETİN TECELLİ EDECEĞİ KONUSUNDA İNANCIMIZ TAMDIR”
Konuyla ilgili davacılar adına açıklamalarda bulunan Avukat Koray Atmaca  “6 Şubat 2022 depremi ile alakalı Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesi ile alakalı sanıklar hakkında tutukluluklarının devamına karar verildi. Tabi bu duruşmada İdare Mahkemesinin kararı doğrultusunda Belediye görevlileri hakkında da kamu davası açıldı. Bizim devam eden dosyamızla da birleştirilmiş durumda. Sanıklar da ifadelerini verdi.  Katılan taraflar ifadelerini verdi.  Mahkeme de dinlenmeyen Belediye Başkanı Kadir Kara'yı dinlemek üzere, dosyadaki eksik evrakların tamamlanması için erteledi. Yargılamanın sonunda adaletin tecelli edeceği konusunda inancımız tamdır. Bu noktada kafamıza takılan ve değerlendirmeyen talebimiz kalmadı. Mahkeme her türlü delilleri de değerlendiriyor. Açık ve şeffaf yargılama konusunda da bir sıkıntımız bulunmamaktadır.” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ MAHKEMEYE KATILMASI GEREKİR”
Osmaniye Eski Belediye Başkanı Kadir Kara ile ilgili de açıklamalarda bulunan Avukat Koray Atmaca şunları söyledi; “Kadir Kara beyin vekili kanalıyla dosyaya sunmuş olduğu doktor raporları ve ameliyat olduğu, ameliyat olması sebebiyle katılmadığı duruşma zabtına geçti. Sayın mahkemede ameliyat evraklarını ilgili özel hastaneden celbini talep etti zaten. Bu evraklar geldiğinde ameliyat olduğu ortaya çıkacaktır.  Zaten doktor raporu ortada. Diğer mahkemeye gelmesi noktasında zaten süre verildi. Öbür mahkemeye gelmek durumunda. Ceza muhakemeleri usul kanunu gelmeyen sanıklar hakkındaki hükmü bellidir. Yakalama kararı çıkartacaktır mahkeme eğer önümüzdeki mahkemeye de gelmediği takdirde. Çünkü hüküm belli, herkes mahkemeye gelmek zorunda suçun alt ve üst sınırı, yargılama miktarı dikkate alındığında bu durumda zaten önümüzdeki mahkemeye ya SEGBİS yoluyla ya da fiziken mahkemeye katılması gerekir.”

Editör: Haber Merkezi