İsrail, Lübnan'ın güneyine yönelik sınırlı bir kara harekâtı başlattı. Beyrut'un Dahiye bölgesine hava ve kara saldırıları düzenlendi. Lübnan Sağlık Bakanlığı en az 95 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail'in saldırıları dünya genelinde tepkiyle karşılandı.

İsrail Lübnan’a Girdi: Beyrut’ta Çatışmalar Şiddetlendi

İsrail Savunma Güçleri Saldırıya Başladı
İsrail, Gazze'deki saldırılarına ek olarak Lübnan'ın güneyine yönelik "sınırlı" bir kara harekâtı başlattı. İsrail Savunma Güçleri, Beyrut’un güneyinde bulunan ve Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Dahiye kasabasına operasyon düzenledi. İsrail ordusu, harekâtın kuzey İsrail’e yönelik tehditleri bertaraf etmek amacıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan Açıklama
Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırıları sonucunda en az 95 kişinin hayatını kaybettiğini, 172 kişinin yaralandığını bildirdi. Bakanlık, son iki haftada hayatını kaybeden sivillerin sayısının 1000’i aştığını, yaklaşık 1 milyon kişinin yerinden edildiğini açıkladı. "Son iki haftada hayatını kaybedenlerin sayısı 1000'i aştı, yaklaşık 1 milyon kişi yerinden edildi."

Mersin'de yaralı bulunan yaban keçisi tedavi altına alındı Mersin'de yaralı bulunan yaban keçisi tedavi altına alındı

Hizbullah'ın Kalesi Hedefte
İsrail, Beyrut'un Dahiye bölgesinde Hizbullah’a ait hedeflere hava ve kara operasyonları düzenlerken, bölgedeki patlama sesleri tüm gece devam etti. BBC, Beyrut'ta patlama seslerinin yankılandığını ve halkın uykusuz bir gece geçirdiğini aktardı.

Uluslararası Toplumdan Ateşkes Çağrıları
İsrail’in saldırıları, dünya genelinde endişeyle karşılandı. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ve Lübnan arasında ateşkes sağlanması için siyasi çözüm çağrısında bulundu. Uluslararası kuruluşlar ve ülkeler, taraflar arasında çatışmaların sona erdirilmesi için acil diplomatik girişimlere başladı.

Saldırılar Sürecek mi?
İsrail Savunma Güçleri tarafından başlatılan “Kuzey Okları” operasyonunun, Gazze ve Lübnan’daki çatışmaların seyri doğrultusunda devam edip etmeyeceği ilerleyen günlerde belli olacak. İsrail hükümeti, operasyonun gerektiğinde genişletilebileceğini açıkladı.

Muhabir: Sedat Kaan ERAT