Bizim çocuklar yarı final için sahaya çıkıyor Bizim çocuklar yarı final için sahaya çıkıyor

Kahve kültürü ülkemizde oldukça yaygın ve sıklıkla tüketilen içeceklerin başında geliyor. Hem baş ağrısı hem de mide sağlığını korumak aynı zamanda cildinizin gençleşmesine yardımcı oluyor.
Gün içerisinde sık sık tükettiğiniz bedeni zinde tutmak için yalnızken veya bir arkadaş ortamında ilk aklımıza gelen içeceklerin başında gelen kahvenin faydalarını biliyoruz. İçermiş olduğu C vitamini ile limon ve kahveyi karıştırırsak ne olur? 
Sindirim sisteminden cilt bakımına vücudumuzun birçok noktasında baş ağrısına iyi geliyor. 

LİMONLU KAHVENİN HAZIRLANIŞI
Bir fincan su, Bir çay kaşığı kahve, Limon (sekiz ya da on damla)
Eğer sade kahve tüketemiyorsanız içerisine biraz şeker atabilirsiniz. Türk kahvesini hazırladıktan sonra üzerine sekiz ya da on damla limon sıkmak yeterli olacaktır.
Not: Herhangi bir sağlık probleminiz varsa tüketim öncesi doktorunuza başvurmanız önerilir.

FAYDALARI NELER?
Kahvenin metabolizma hızlandırıcı bir etkisi vardır. Bu etkiyi limonla karıştırdığımızda sindirim sistemi çok daha fazla rahatlayarak bağırsak hareketlerini hızlandırır.
Kahvenin metabolizma hızlandırıcı bir etkisi vardır. Bu etkiyi limonla karıştırdığımızda sindirim sistemi çok daha fazla rahatlayarak bağırsak hareketlerini hızlandırır.
Limonlu kahve tüketimi sonucu mide sağlığının korunarak, sindirim sistemini rahatlatır ve bağırsak hareketlerini hızlandırır. Hazımsızlık ya da şişkinlik gibi problemlerinizin azalmasına da yardımcı olur. Ayrıca bu kahve, ishal problemi için oldukça faydalıdır.

BAŞ AĞRISINI AZALTIR
Günlük yaşantınızda baş ağrısı problemi yaşıyorsanız bu kahve tam size göre. Kahve içermiş olduğu kafeinden dolayı kan damarlarını sıkıştırdığı için ağrıyı hafifletmek amaçlı baş ağrısı olan kişiler tarafından tercih edilebilir. Bu etki, limonun ferahlatıcı etkisiyle birleştiğinde baş ağrınızı kısa bir süre içerisinde kesecektir.

YORGUN BEDENİ ENERJİK TUTUYOR
Bazı tüketiciler güne kahve eşliğinde başlayarak kendilerini daha zinde hissediyorlar. Kahvenin bu etkisine C vitamini de eklendiğinde, halsizlik, vücut ve kas ağrısı gibi şikayetler azalır.
Çünkü C vitaminin hücreleri koruyucu ve bağışıklık sistemini koruyucu etkisi vardır ve bu etki de vücut direncini arttırır. Enerjinizin düştüğü zamanlarda kahve fincanınıza limon damlatmak size enerji verecektir.

CİLDİNİZE İYİ GELECEK
Limon ve kahve içerisindeki antioksidanlar cildinizin pürüzsüz bir görüntüsü olmasına yardımcı olur. Limonun içerdiği C vitamini, kolajen üretimini arttırarak cildi gençleştirir.
Güneşe fazla maruz kalındığında oluşan lekelerin azaltılmasına destek olur.
Kan akışını hızlandırarak vücudun su dengesini korur ve böylelikle cildin nem oranını dengeler.
Ayrıca sadece içecek olarak değil cildin dışına da belirli periyotlarda uygulanması sonucu ciltte bulunan sivilcelerini kurutma gibi pozitif değişiklikler yaratır.
Vücutta oluşan çatlakların görünümünün azaltılması için de kullanılabilir.
 

Muhabir: Sedat Kaan ERAT