Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı başvuruları başladı mı? EGM ve PA bekçilik başvuru şartları Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı başvuruları başladı mı? EGM ve PA bekçilik başvuru şartları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’a getirilen erişim engeline ilişkin net açıklamalarda bulundu. Uraloğlu net konuştu, "Kanunlarımıza uymayan eksiklikleri yerine getirdikleri zaman erişim engelini kaldıracağız.”

Bakan Uraloğlu, " Burası kanunları, kuralları olan bir ülke; herkesin de bu kanunlara uymasını istiyoruz net olarak. Katalog suçları dediğimiz bir çerçevemiz var. O çerçeve kapsamında kendilerini uyardık ancak gerekli karşılığı bulmadığımız için erişim engeli getirdik" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirilmesine dair açıklamalarda bulunarak, kaynakları ülke dışında olan ancak Türkiye’de temsilcileri olan platformların uyması gereken bir mevzuat olduğunu vurguladı. 

Uraloğlu, “Uyarılara rağmen dikkate almadıkları katalog suçları dediğimiz bir çerçevemiz var, kendilerini uyardık ancak gerekli karşılığı alamadık. Bunun için erişim engeli getirdik. Kanunumuza uymayan tarafları yerine getirdikleri zaman bizde bu erişim engelini kaldırmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN