Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay’da çeşitli temaslarda bulunarak deprem bölgesindeki konut inşaatlarını yerinde inceledi. Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi'nde TOKİ tarafından inşa edilen afet konutlarında incelemelerde bulunan Bakan Kurum, bölgedeki çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

322 Bin Konutun İhalesi Tamamlandı
Deprem bölgesinde yürütülen çalışmaların detaylarını paylaşan Bakan Kurum, şu ana kadar 322 bin konutun ihalesinin tamamlandığını belirtti. Konuşmasında, şehirlerin yeniden ayağa kalkması ve bölgedeki istihdamın canlandırılması için 11 ilde yoğun bir çalışma yürütüldüğünü vurguladı. Kurum, "11 ilimizde kararlı adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. 4 bin 333 köyümüzde 174 ayrı alanda 153 bin işçi ve emekçi kardeşimizle birlikte bu mücadeleyi canla başla veriyoruz," dedi.

Hatay Toki Afet Konutlari Bakan Kurum Inceleme-1

OSMANİYELİ KADINLAR, TURŞU KURMANIN PÜF NOKTALARINI ÖĞRENDİ OSMANİYELİ KADINLAR, TURŞU KURMANIN PÜF NOKTALARINI ÖĞRENDİ

"2025 Yılı Sonuna Kadar 452 Bin Konut Teslim Edilecek"
Bakan Kurum, Eylül ayı içerisinde 100 bininci konutun anahtarını teslim ettiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Şu anda tüm bölgede ihalesi tamamlanan konut sayımız 322 bine ulaşmıştır. Söz verdiğimiz gibi Eylül ayı içinde 100 bininci konutumuzun anahtarlarını vatandaşlarımıza teslim ettik ve bu mutluluğu hep birlikte yaşadık. Hamdolsun, konut teslim sayımız 101 bin 254'e ulaşmıştır. Yıl sonuna kadar bu sayıyı 200 bine çıkarmayı hedefliyoruz. 2025 yılı sonuna kadar da 452 bin konut ve iş yerimizi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz."

"Elimiz Hep Deprem Bölgesinde Olacak"
Bakan Kurum, 2025 yılı bitmeden yeni ve güvenli evine girmeyen hiçbir vatandaşın kalmayacağını ifade etti. Ayrıca, 11 ilin sanayi, turizm ve kültürel olarak yeniden ayağa kalkması için tüm ekipleriyle birlikte bölgede çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı: "Elimiz, gönlümüz her zaman deprem bölgesinde olacak."

Kaynak: İHA