Kuruluş Osman ne zaman başlıyor? 18 Eylül 2024 Kuruluş Osman Kuruluş Osman ne zaman başlıyor? 18 Eylül 2024 Kuruluş Osman

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Aydemir Akbaş hayatını kaybetti. Uzun bir süre kanser tedavisi gören usta oyuncu evinde baygın bir halde bulunmuş hemen hastaneye kaldırılmıştı. 88 yaşındaki usta oyuncudan sevenlerini üzen haber geldi. 


Vefat ettiğini menajeri Özgür Aksoy sosyal medya üzerinden duyurdu. Aksoy;  "Türk sinemasının koca çınarı, canımız, ustamız, Aydemir abimiz vefat etmiştir. Acımız çok büyük. Allah mekanını cennet eylesin" ifadelerini kullandı.

Aydemir Akbaş'ın vefatı sonrası Instagram hesabından paylaşım yapan İbrahim Tatlıses, "45 yıllık dostum ağabeyim Aydoşum mekanın cennet olsun" yazdı.

AYDEMİR AKBAŞ KİMDİR?

Balkan savaşlarında Türkiye'ye gelen Arnavut bir baba ile Trabzonlu bir annenin çocuğu olarak 1936'da İstanbul Feriköy'de dünyaya geldi.

Galatasaray Lisesi'nde tamamladığı eğitimin ardından bir süre gazetecilik yapan sanatçı Altan Erbulak'ın yönlendirmesiyle tiyatro oyunculuğuna başladı.

Gülriz Sururi, Ayfer Feray-Nisa Serezli, Ali Poyrazoğlu gibi tiyatro toplulukları ile çalışan sanatçı, "Keşanlı Ali Destanı", "Direkler Arası", "Zilli Zarife" ve "Ferhat ile Şirin" adlı oyunlarda rol aldı. Urfa'nın Suruç ilçesinde 1960'ta askerlik görevini tamamlayan Akbaş, daha sonra Gülriz Sururi–Engin Cezzar Tiyatrosuna katıldı.
 

Muhabir: Sedat Kaan ERAT