Herkes kilolarından şikayet eder. Fazla kilo sadece görünümünüz için değil sağlığınız içinde tehlikelidir. Peki ayda 2 ile 12 kilo verebilir misiniz?

İşte sağlıklı ve doğal yollarla kilo vermenin püf noktaları…

SU
Yeterli miktarda su içmek, metabolizma hızını artırabilir. Metabolizma hızınız ne kadar yüksek olursa, o kadar çok kalori yakarsınız. Dolayısıyla su içerek vücudunuzu hidrate etmek, daha fazla enerji harcayarak kilo vermenize yardımcı olur. Su, vücuttaki yağların oksidasyonu (yakılması) sürecinde önemli bir rol oynar.

EGZERSİZ
Kilo verme sürecinde ve sağlıklı yaşamın temelinde egzersiz olmazsa olmazlardandır. Egzersizin kilo kaybında ki rolü kalori yakımını arttırmasından ziyade metabolizma hızını arttırmasıdır. Spor yaparak bazal metabolizma hızı arttıracağından aldığınız enerjinin büyük bir kısmını harcamış olacaksınız.

ARA ÖĞÜN
Ancak ağırlık kaybına neden olabileceği sanılan ara öğün atlamak doğru bilinen en büyük yanlışlardandır. Vücut uzun süreli açlık döneminde yağ depolarından yakmak yerine, kas ve su depolarını boşaltır ve sürekli açlık durumu yaşayacağını düşünerek yağ depolamaya başlar.

PROTEİN
Vücudunuz proteinli besinleri yakabilmek için daha çok enerji harcar. Bu durumda daha çok kalori kaybetmenize yardımcı olur. Ayrıca protein kaynakları daha uzun sürede mideyi terk edeceği için tokluk hissi de uzun sürelidir. Bu durum İdeal protein alımı sağlıklı kilo vermenin anahtarı olduğunun göstergesidir.

LİF
Sindirimi uzun sürdüğü için lifli sebze ve meyveler doygunluk hissini arttırır. Özellikle kilo verme diyetlerinde ve sağlıklı beslenme tarzlarında atıştırma hissini azaltır. Her gün yeterli miktarda tüketilen lifli meyveler ve sebzeler, kolesterolün dengelenmesinde rol oynar.

MEYVE
Diyet döneminde meyve yemek hem doğal yoldan şeker ihtiyacınızı karşılar, hem de içeriğindeki lifler sayesinde sizi tok tutar. Özellikle iki öğün arasında meyve yemek, bir sonraki öğünde daha küçük porsiyonlar tüketmenizi sağlar. Bu da kilo vermeyi hızlandırır.

Bir sonraki yazımızı takip etmeyi unutmayın.

Sorularınız olursa yorumlarda buluşalım, sağlıcakla kalın…