Instagram'dan emsal karar o yaşın altındaki kullanıcıların hesapları gizlenecek Instagram'dan emsal karar o yaşın altındaki kullanıcıların hesapları gizlenecek

Türkiye'de yükselen enflasyon, bankaların ATM'lerdeki para çekme limitleri ve kullanılan banknotlarda köklü değişikliklere neden oluyor. Bankalar, geçtiğimiz günlerde para çekme limitlerini artırdı ancak bu adım yeterli olmayınca, ATM'lerde yeni bir sistem uygulanmasına karar verildi.
Son gelişmelere göre, bankalar 5, 10 ve 20 TL banknotların ardından 50 TL'lik banknotları da ATM'lerden kaldırmaya başladı. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun yaptığı açıklamaya göre, bazı bankalar 100 TL'lik banknotları da ATM'lerden çekmeyi planlıyor. Yakın zamanda ATM'lerde sadece 200 TL'lik banknotların bulunabileceği belirtiliyor.
Vatandaşlardan gelen şikayetler ise artıyor. Birçok kişi, son günlerde ATM'lerden 10, 20 veya 50 TL'lik para çekemediğini dile getiriyor. Yeni sistem yürürlüğe girdiğinde bu tür küçük banknotlar artık ATM'lerden çekilemeyecek veya yatırılmayacak.
Bankalar, bu değişiklikle ATM'lerin bölümlerine yalnızca 100 ve 200 TL'lik banknotlar yerleştirerek, para çekim süreçlerini hızlandırmayı hedefliyor. Bu yenilikle birlikte, bazı ATM'lerde yalnızca 200 TL'lik banknotlar, bazılarında ise hem 100 hem de 200 TL'lik banknotlar yer alacak.

Editör: Haber Merkezi