Bizim çocuklar yarı final için sahaya çıkıyor Bizim çocuklar yarı final için sahaya çıkıyor

Araç sahiplerine müjde! Talimat verildi, harekete geçildi. araç sektöründe yaşanan son gelişmeler sonucunda ikinci el piyasasında dengeler değişiyor. Aracı 10 yaşından büyük olanlara bayram etkisi yaratacak gelişmeler yaşanıyor. 

UZMANLAR MÜJDELİ HABERİ VERDİ!

Aracı 10 yaş ve üzeri otomobillere talep hızla artarken sıfır otomobillerde yapılan kampanya ve indirimlere rağmen tercih edilen araçların 10 yaş ve üzeri araçları tercih edildiğini vurguluyor.
VEGA Otonomi Başkanı ve Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği (SİMAS) Başkanı Gökhan Çalışkan konuya ilişkin yapılan açıklamada sıfır araçlardan çok ikinci el araçlara daha fazla rağbet olduğunu vurguladı.

İkinci el otomobil sektörünün bir süredir durgunluk yaşadığına dikkat çeken Çalışkan, pandeminin ardından araç bulunurluğundaki sıkıntılar ve fiyatlardaki fahiş artışların geride kaldığını ve sıfır araçlarda yapılan kampanya ve indirimlerin cazip imkanlar sunduğunu ancak yüksek faiz oranları ve krediye erişim zorluğundan dolayı alıcıların model yükseltmek yerine model düşürme eğiliminde olduklarını belirtti.

BEKLENTİLER NELER?
Çalışkan, önümüzdeki dönemde de 10 yaş ve üzeri araçlara olan talebin süreceğini değerlendiriyor. Bu eğilimin, otomobil piyasasında kalıcı bir değişim yarattığını ve tüketici davranışlarının bu doğrultuda şekillendiğini ifade etti.
 

Muhabir: Sedat Kaan ERAT