Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde geçen yıl meydana gelen trafik kazasında, çarptığı Tarık Deniz'in ölümüne neden olan sürücü B.S., üst mahkemenin kararıyla serbest bırakıldı. Aile, karara itiraz ederken sürücünün cezasının 6 yıl 8 aydan 4 yıla düşürülmesi büyük tepki çekti.

Olayın Detayları
10 Haziran 2023 tarihinde, gece saatlerinde Lara Caddesi üzerinde yolun karşısına geçmek isteyen Tarık Deniz (35), B.S.'nin kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kaza sonrası olay yerinden kaçan sürücü B.S., 3 gün sonra karakola giderek teslim oldu. "Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" suçlamasıyla tutuklanan B.S., ilk mahkemede 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Cezanın Düşürülmesi ve Tahliye Kararı
Ailenin, verilen cezayı yetersiz bulduğu gerekçesiyle yaptığı itiraz üzerine dava Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 11. Ceza Dairesi'nde görüldü. Savunmasında, kazadan sonra korkup kaçtığını ve kazayı alkollü olmadan yaptığını iddia eden B.S., mahkeme tarafından önce 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza bilinçli taksir nedeniyle 4 yıla çıkarıldı. Mahkeme, sürücünün hapiste geçirdiği süreyi göz önünde bulundurarak tahliye kararı verdi.

Antalya Kaza Dava Karar

Antikacılar ve Nostalji Festivali başladı Antikacılar ve Nostalji Festivali başladı

Ailenin Tepkisi
Kazaya kurban giden Tarık Deniz’in babası Cuma Deniz, oğlunun ölümüne sebep olan sürücünün alkollü olduğunu ve hız sınırını aştığını belirterek mahkemede verilen karara isyan etti. Baba Deniz, "Sanık alkollüydü, hızlı araç kullanarak oğluma çarptı. Oğlumu 32,5 metre savurdu. Verilen cezayı az bulduğumuz için itiraz ettik, ancak üst mahkeme cezayı daha da düşürdü. 7 yıl yerine 4 yıl ceza verildi, ardından tahliye edildi. Evladı öldürülmüş bir babayım, bu adaletsizliği kabul edemiyorum" dedi.

Anne: "Bu Bir Kaza Değil, Cinayet"
Gözyaşlarına hakim olamayan Cennet Deniz, oğlunun ölümünü bir kaza olarak değil cinayet olarak nitelendirdi. "Oğluma çarpıp kaçtı ve 3 gün sonra teslim oldu. Oğlum toprağın altında çürüyor, o da hapiste çürüsün. Bu bir kaza değil, cinayet," diyerek mahkemenin kararına tepkisini dile getirdi.

Kaynak: İHA