Antalya Manavgat'taki Arazi kavgası cinayetinde dede ve torun tutuklandı Antalya Manavgat'taki Arazi kavgası cinayetinde dede ve torun tutuklandı

Antalya'nın Serik ilçesinde bugün yaşanan hortum ve sağanak yağış, evler ve tarım alanlarına büyük zarar verdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün fırtına uyarısında bulunduğu Antalya Körfezi'nde saat 17.00 civarında etkili olan hortum, Serik'in Çanakçı Mahallesi'ni vurdu.

Hortum ev ve seralara zarar verdi
Çanakçı Mahallesi'nde çıkan hortum, bir evin çatısını kopararak etrafa savurdu. Ayrıca devrilen ağaçlar ve demir borular sebebiyle dört serada ciddi hasar meydana geldi. Hortumun yol açtığı zararda ekili sebzeler de etkilendi. Evinin çatısı uçan Vedat Topçu yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Hortum birden ağaçları komple yere yatırdı. Ben evdeydim, evimin çatısını kopartıp attı."

Serası hasar gören Mesut Balcı da, hortumun ani gelişinden bahsederek, "Ben kendimi zor kurtardım," dedi.

Antalya Serik Hortum Zarari 1

Tarım arazileri ve yollar sular altında
Tekke Mahallesi’nde ise şiddetli yağış nedeniyle tarım arazileri, cadde ve sokaklar su altında kaldı. Sağanak, bölgedeki tarımsal üretimi olumsuz etkiledi. Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgedeki hasarın tespiti için çalışmalar başlatacağını duyurdu.

Kaynak: İHA