Mersin'in Anamur ilçesinde açılan feribot ve deniz uçağı iskelesinden kiralanan feribot ile Kıbrıs'a ulaşım 1,5 saate düştü. Mersin Anamur-Girne arasında seferlerin yapıldığı iskelenin resmi açılışını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptı.

Kıbrıs'a en yakın nokta olan Anamur'da yapılan feribot ve deniz uçağı iskelesi, 2 ay önce tamamlandı. Valilik öncülüğünde ilçe kaymakamlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ile iş adamlarının desteğiyle organizasyonu sağlayacak şirket kuruldu. Gümrük binasıyla birlikte hazır olan iskeleden KKTC'nin Girne Limanı'na 1,5 saatte ulaşım sağlanması için kiralanan 450 kişilik feribot geçtiğimiz ay hizmete başladı.

İskelenin resmi açılış ise bugün KKTC Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile il ve ilçe protokol üyelerinin katılımı ile yapıldı.

Feribot Seferleri Başladı
Bakan Uraloğlu, Anamur Limanı'nın uluslararası liman olarak belgelendirildiğini ve Türkiye ile KKTC arasındaki en kısa mesafeli deniz rotasının Anamur-Girne olduğunu belirtti. Bu rotada, Haziran ayından bu yana 6.841 yolcunun taşındığını açıkladı.

Mersin'de Dev Yatırımlar
Bakan Uraloğlu, Mersin'in ulaşım ve iletişim altyapısına 119 milyar liranın üstünde yatırım yaptıklarını ve Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılışını 10 Ağustos'ta gerçekleştireceklerini duyurdu. Ayrıca, Çeşmeli-Kızkalesi otoyolu projesinin 2,5 saat süren seyahat süresini 18 dakikaya düşüreceğini ifade etti.

Hatay'da müstakil evde çıkan yangın maddi hasara neden oldu Hatay'da müstakil evde çıkan yangın maddi hasara neden oldu

Ekonomiye Büyük Katkı
Yeni iskele, hem Anamur'un hem de bölgenin ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Aynı zamanda, denizcilik sektörü için Mersin'i daha önemli bir merkez haline getirecek.

KKTC ile Güçlü Bağlar
KKTC Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs'ın tanıtımına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti ve Anamur'dan başlatılan feribot seferlerinin iki bölge arasındaki bağları güçlendireceğini söyledi.

Mersin Valisi'nden Destek
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin önemine dikkat çekti ve seferlerin ekonomik ve manevi değer taşıdığını vurguladı.

TOBB Başkanı'nın Görüşleri
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, feribot seferlerinin Anamur ve Kıbrıs'ın zenginleşmesine katkı sağlayacağını belirterek, emeği geçen herkesi kutladı.

Kaynak: İHA