Nesrullah Aslan, Damlataş’taki gittiği bir akaryakıt istasyonunda aracına motorin yerine benzin konulması üzerine büyük bir sorunla karşılaştı. Arslan olayı “Sıfır araç almıştım ve Damlataş’taki akaryakıt istasyonuna gitmiştim. Aracıma mazot yerine benzin koydular. Aracıma akaryakıt almamın ardından seyir halindeydim. Ardından araçta bir sorun olduğunu fark ederek istasyonuna geri döndüm. Akaryakıt istasyonundaki görevlilere araca ne koyduklarını sordum. Benzin cevabını aldım. Bu aracın dizel olduğu yazmıyor mu? diye sordum. Bana yazıyor ‘cevabı’ verildi. O zaman araca niye benzin koydunuz diye sordum. ‘Yanlış yaptık’ dediler. Bana bu durumun arkasında duracağız. Masrafınızı karşılayacağız dediler maalesef öyle bir şey yapmadılar” diye anlattı.

AK Parti’ye kimler katıldı? AK Parti’ye geçen milletvekilleri ve belediye başkanları listesi AK Parti’ye kimler katıldı? AK Parti’ye geçen milletvekilleri ve belediye başkanları listesi

MASRAFIN ORTAYA ÇIKMASI VE İSTASYONUN TUTUMU

Aracının deposunun boşaltılması ve temizlenmesi için bir usta çağrıldığını, ancak bu işlemlerin sorunu çözmediğini belirten Arslan, aracı garanti kapsamında servise götürdüğünü, çekici parasının da akaryakıt istasyonu tarafından ödendiğini söyledi. ‘Tamir edildikten sonra 141 bin TL’lik masraf ortaya çıkınca, akaryakıt istasyonu ödeme yapmaktan vazgeçti’ diyen Aslan, mağdur edildiğini söyledi.

FATURANIN TESLİMİ VE SONRASINDA YAŞANANLAR

‘Biz ödeyeceğiz dediler ve fatura akaryakıt istasyonuna kesildi’ diyen Aslan “Elimizde benzin aldığımıza dair fiş vardı. Yanlış akaryakıt alındığına dair hataların oluştuğunu zaten servis yazdı. Bana bunu biz ödemiyoruz. Bunu ancak sigorta öder dediler. Akaryakıt istasyonu para ödemeye yanaşmadı” dedi.

YASAL SÜREÇ VE ÇAĞRI

Yasal yollara başvuracağını belirten Aslan, şu ifadeleri kullandı “Avukatımı aradım işlemler başladı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Alanya Şoförler Odası ve tüm esnaflar bu akaryakıt istasyonunu protesto etmeli. Bugün bizim, yarın başkasının başına bu durum gelebilir. Zararımız ne zaman giderilirse, özür dilenirse bende akaryakıt istasyonu zararımı giderdi diye açıklama yaparım” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ