Alanya Üniversitesi’nde, halk arasında “yeni dünya kebabı” olarak bilinen geleneksel lezzetin tanıtımı amacıyla özel bir etkinlik düzenlendi. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, üniversitenin mutfağında mangalın başına geçti. Etkinliğe Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turan Sağer, akademisyenler ve öğrenciler de katıldı.
Yeni Dünya Meyvesinden Kebap
Tatlı-ekşi tadıyla bilinen ve olgunlaşmış muşmula meyvesiyle hazırlanan yeni dünya kebabı, kıyma ile doldurulup pişirilerek servis ediliyor. Özellikle Gaziantep mutfağına ait olan bu özgün lezzet, Alanya’da yetişen muşmula ile yeniden yorumlanıyor.
Gastronomi Öğrencileri Uygulamalı Eğitimde
Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri, bu geleneksel yemeği öğrenmek ve uygulamak için kolları sıvadı. Etkinlik sırasında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, "Öğrencilerimize yeni dünya kebabı nasıl yapılır onu öğretiyoruz. Bu arada siz basın mensuplarını davet ettik ki bu yemeğin Alanya’da tanıtılması lazım. Restoranlara girmesi lazım. Çok değişik bir kebap türü tabii burası için" dedi.
Yabancıların Damak Zevkine Hitap Ediyor
Alanya’nın Antalya bölgesindeki muşmula üretiminin büyük bir kısmını karşıladığını belirten Öner, "Pek çok kişiyle konuştuğumuzda yeni dünya kebabını tadan kişi sayısı çok az. Tattıkları zaman da herkes beğeniyor. Onun için bu ürün restoranlarımıza girerse yabancıların damak zevkine de uygun bir ürün" ifadelerini kullandı.
Yeni dünya kebabının yüksek lif ve vitamin içeriğiyle sağlık açısından da faydalı olduğunu vurgulayan Öner, "Hem göze hem mide sağlığına oldukça faydalı. Değerlendirmek lazım. Umarım bundan sonra bu şehir yararını görür. Ürünü daha fazla tüketme şansımız olur" şeklinde konuştu.