Hayırseverler tarafından düzenlenen ikram dağıtımında izdiham yaşandı Hayırseverler tarafından düzenlenen ikram dağıtımında izdiham yaşandı

Tıp tarihinde bir ilk gerçekleşti. Olay İsveç'in Oknö bölgesi diye bilinen bir bölgede meydana geldi. Karolina Olsson isimli vatandaş çocukken yattığı uykudan 46 yaşında uyandı. 

KAROLİNA BU DÖNEMDE NELER YAŞADI?

Anlatması kolay ancak yaşaması neredeyse imkansız oolan bu durumda olan Karolina yaklaşık 32 yıllık uyku süresinde neler yaşadı? Sıradan bir gün okul dönüşünde düştüğü yerde kafasını çarpmış hemen olayı ailesine anlatmak için eve gittiğinde ailesi durumu kontrol altına almış Karolina yaşadığı bu durumu kısa süre içerisinde atlatmış ve tekrar okula başlamıştı. Yine birgün okul dönüşünde yüzünde bir ağrı hisseden genç kız koşarak eve gitmiş ancak ailesi normal bir baş ağrısı olduğuna ve uyuyup dinlerse geçeceğine ikna etmişti. İmkansız denecek olay Tıp'ta bile şaşkınlıkla çözüm üretilemeyen o olay yaşanacaktı. Genç kız ailesinin verdiği tavsiye üzerine yatağa uzandı ve yaklaşık 32 yıl boyunca o yataktan kalkamadı.

AİLESİ KAROLİNAYI TAM 6 YIL SONRA DOKTORA GÖTÜRDÜ!
Uykudan uyanamayan Karolina'nın bu durumuna aile bireyleri anlam veremese de beklemeye devam ettiler. Çaresiz olan aile yaklaşık 6 yıl sonra Karolina'yı doktora götürdü. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen genç kız uykusundan uyanamadı. İşin garip tarafı ailesi durumu kabul etse de Karolina verilen herhangi bir yemeği yiyemiyor ancak garip bir şekilde vücudu sadece şekerli sütü kabul ediyordu. Annesi yıllarca her gece ona sütünü içirmeye devam etti. Saçları uzamıyor fiziksel değişim göstermiyor ancak zihni ve mimikleri oldukça aktifti. Son yaşanan hadise oldukça hüzünlüydü. Karolina ağabeyinin ölüm haberini duyunca gözlerinden yaşlar süzülüyordu. Karolina uykusundan uyandığı zaman bişey hatırlamıyor ve aile bireylerini tanımıyordu. 32 yıllık uykusundan uyanan Karolina 42 yıl daha yaşayarak 1950 yılında hayata gözlerini yumdu hikayesi hala sırlarla dolu ve çözülemedi.

Muhabir: Sedat Kaan ERAT