Adana'nın Feke ilçesinin Hıdıruşağı köyünde 1978 yılında doğan Cömert Özen, eğitim hayatını Feke’de tamamladıktan sonra Halkla İlişkiler bölümünde yükseköğrenim gördü. Spor, sanat ve eğitimi, bireyin hayatında önemli bir yere koyan Özen, bu değerleri kendi yaşamında da ön planda tutarak sosyalliğe önem verdi.

Eğitim ve Kariyer Yolculuğu

Cömert Özen, eğitim hayatının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde iş hayatına atıldı. Aynı zamanda çeşitli sivil toplum kuruluşları (STK) ve vakıflarda da aktif görevler aldı. İstanbul'da kazandığı bilgi birikimi ve tecrübeleri memleketi Feke’ye taşıyan Özen, burada birçok çalışmada öncülük etti. Özellikle Kent Yönetimi ve Küresel Şehirler alanında yoğun olarak çalıştı, bu konularda eğitimler aldı ve seminerler verdi. Tüm bu birikimini Feke'deki insanlara aktarmak için memleketine geri döndü.

Geçirdiği kaza sonrasında kaldırıldığı hastanede 11 günlük yaşam mücadelesini kaybetti Geçirdiği kaza sonrasında kaldırıldığı hastanede 11 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Feke Belediye Başkanlığı ve AK Parti'ye Katılımı

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçiminde Feke halkının desteğiyle Feke Belediye Başkanlığı görevine getirilen Özen, sade yaşantısı ve etkili iletişimi sayesinde çevresinde saygın bir yer edindi. Siyasi donanımını ve kurduğu saygın çevreleri hizmet yolunda kullanmayı ilke edinen Özen, 2024 yılı itibarıyla AK Parti’ye katıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ