Belirlenen öğrenciler açık lise okuma şanslarını kaybedecek Belirlenen öğrenciler açık lise okuma şanslarını kaybedecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı, AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, 23 milyona yaklaşan çocuk nüfusuyla, pek çok ülkenin toplam nüfusunu geçen Türkiye için eğitimin öneminin tartışılmaz olduğunu belirtti
Derya Yanık, Dünya Okuma-Yazma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, AK Parti olarak her zaman kızların, engellilerin, tüm çocukların ve her bir vatandaşın eğitimine büyük önem verdiklerini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 23 yılda devrim niteliğindeki icraatları AK Parti’nin iktidarlarında hayata geçirildiğini ifade eden Derya Yanık, şunları kaydetti:
Eğitim tarihimizin en büyük utancı olan, binlerce kız çocuğunu eğitimin her kademesinden mahrum bırakan başörtüsü zulmü ve katsayı adaletsizliğine son vermek özellikle kız çocukları için hayati öneme sahip olmuştur. Nitekim, Türkiye tarihinde ilk kez kız çocuklarının okullaşma oranı, erkek çocuklarını AK Parti döneminde geçerek artık kızlarımızı üniversite kapılarında değil, iş hayatının her alanında, siyasette, bürokraside, akademide her alanda görüyor, başarıları ile gurur duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, eğitim için harcadığımız her bir kuruşun ülkemizin geleceğine yapılmış en büyük yatırım olduğu ve eğitimi, Türkiye’yi üzerinde yükseltmeye söz verdiğimiz dört sütundan ilki olarak ifade etmesi AK Parti'nin eğitim ve öğrenime verdiği önemi net bir şekilde göstermektedir.”
PROJELER 
AK Parti İktidarında hayata geçirilen projeleri sıralayan Derya Yanık, “Ana-Kız Okuldayız, Nerede Kalmıştık, Okuma Yazma Seferberliği, Haydi Kızlar Okula, Erken Çocukluk Eğitimi Seferberliği, Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi, Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK), İlkokullarda İyileştirme Programı (İYEP), Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) Dezavantajlı öğrenciler İçin ekonomik destek ve Okul Destek Projesi, Köy Yaşam Merkezi Projesi, Aile Okulu Projesi, Dijital Okuryazarlık Ehliyeti Projesi” ifadelerini kullandı.
Derya Yanık, açıklamaların şu şekilde devam etti:
“Ulusal, bölgesel ve yerel ölçekli pek çok proje ile son 23 yılda eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranı yüzde 99'un üzerine çıkardığımız gibi çocuklarımızı çağın gereklerine uygun, dijitalleşen dünyanın risklerine karşı koruyan pekçok uygulamayı da hayata geçirmiş olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın eğitime verdiği büyük önem ve derin vizyonu, Türkiye Yüzyılı'nda meyvelerini Teknofest gençliği ile vermeye başladı. Türkiye; SİHA'larla, İHA'larla, yerli ve milli gemilerle, milli savunma sistemlerinden, uzay teknolojisine pekçok alanda eğitime yaptığı yatırımların karşılığını alan bölgesel ve küresel bir güç artık. Bizler asla ikna odalarına sığmadık. Tüm insanlığa vaad ettiğimiz adalet, huzur ve barış için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

Muhabir: Ümit KAHRIMAN