Direksiyon hakimiyetini kaybetti, müstakil evin içerisine daldı Direksiyon hakimiyetini kaybetti, müstakil evin içerisine daldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuğu okula giden ailelere müjdeyi verdi. Maddi durumu kötü olan ailelere destek ödemesi yapılacak.

Çocuğu okula giden ve durumu kötü olan aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından flaş açıklama geldi.

İlkokulda okuyan öğrenciler için 5 bin lira civarında ödeme yapılırken üniversite okuyan çocuklarda destek miktarı 7 bin liraya yaklaşıyor. 

Başvuru yapacakların müracaatları değerlendirmeye alınacak. Değerlendirme ile ilgili detaylar şu şekilde:
"Başvuru sonrası aile hakkında araştırma ve inceleme yapılır. Ailenin ekonomik ve sosyal şartları değerlendirilirken bölgesel şartlar, ailenin yaşadığı çevre, sosyal destek sistemleri, ailenin gelirleri, çocukların aile içindeki yeri, okula devam durumları, çocukların korunma ihtiyacı içinde olup olmadıkları, ailenin sorunlar ile bahşetme kabiliyeti, aile içinde bireylerin iletişimleri, yaşanılan yerin fiziki koşulları gibi hususlar göz önünde bulundurulmaktadır. SED kapsamında olmadığı değerlendirilen kişilere smail veya yazılı ortamda bilgi verilmektedir.
Başvuru sonrası yapılan inceleme sonucu uygun görülmeyen ailelere, yönetmelik kapsamı dışında olan yetişkinlere ve çocuğu olmayan ailelere, SED desteği verilememekte bu aileler ayni ve nakdi yardıma ihtiyaç duyuyor iseler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yönlendirilmektedir" denildi.

Muhabir: Sedat Kaan ERAT