Bir asırı geride bırakarak yayın hayatını sürdüren ve geçtiğimiz yıl maalesef ki kapanmak zorunda kalan Yeni Adana Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Çetin Remzi Yüreğir’in vefat ettiği bildirildi.

25 Aralık 1918’de yayın hayatına başlayan ancak geçtiğimiz yıl 105 yaşında yayın hayatına veda etmek zorunda kalan Yeni Adana Gazetesi'nin sahibi Duayen Gazeteci Çetin Remzi Yüreğir Cumartesi Günü (Yarın)  saat 11'de Adana Asri Mezarlığında toprağa verilecek.

Duayen gazeteci büyüğümüz Çetin Remzi Yüreğir’e Allah’tan rahmet kederli ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Kapak 134002

Ceyhan Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim ve kırtasiye desteği Ceyhan Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim ve kırtasiye desteği

YENİ ADANA GAZETESİ 105 YAŞINDA YAYININA SON VERMİŞTİ
Kentin en köklü yerel gazetelerinden olan Yeni Adana Gazetesi, Ahmet Remzi (Yüreğir) Bey ile Yozgatlı yedek subay Mehmet Avni Doğan kuruculuğunda Adana'nın Fransız güçlerince işgal edilmesinin hemen ardından 25 Aralık 1918'te yayın hayatına başlamıştı. Gazete, çıkardığı 3 sayının ardından Fransız güçlerinin baskısıyla kapatılmıştı. Fakat baskıya boyun eğmeyen Mehmet Avni Doğan ve Ahmet Remzi Bey, 5 gün sonra tekrar gazeteyi yayın hayatına döndürdü. Milli Mücadele dönemi ve sonrasında birçok baskı ve zorlukla karşılaşan ancak günümüze kadar ayakta kalmayı başaran asırlık gazete, 31 Temmuz 2023 tarihinde son baskısını okurlarına ulaştırarak, 'Bir dönem bitiyor' manşetiyle yayın hayatını veda etmişti.

ÇETİN REMZİ YÜREĞİR KİMDİR?
1927 yılında Adana'da doğan Çetin Remzi Yüreğir, 25 Aralık 1918’de yayın hayatına başlayan ancak geçtiğimiz yıl 105 yaşında yayın hayatına veda etmek zorunda kalan Yeni Adana Gazetesi'nin kurucusu Ahmet Remzi Yüreğir'in oğludur. 1958 yılından beri Yeni Adana Gazetesi'nin İmtiyaz Sahibi olarak görev yapmıştır. Gazetecilik mesleğinin yanı sıra, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol oynamıştır.
 

Muhabir: Rümeysa Nur KARAOSMANOĞLU