AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, oğlunun adının adli bir soruşturmada geçmesi nedeniyle partisinden istifa ettiğini duyurdu. Zenbilci, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesini ve gerçeğin ortaya çıkarılmasını beklediğini belirtti.

A W298239 01

TEKNOFEST'i giydikleri kostümlerle renklendirdiler TEKNOFEST'i giydikleri kostümlerle renklendirdiler

"Partime zarar gelmemesi için istifa ediyorum"
Zenbilci, oğlunun adının karıştığı adli sürecin partisine zarar vermemesi için istifa kararı aldığını açıkladı. Paylaşımında, “Bu sürecin, mensubu olmaktan gurur duyduğum partime ve dava arkadaşlarıma zarar vermemesi için partimden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ahmet Zenbilci Kimdir?
1 Ekim 1966’da Adana’nın Kozan ilçesinde doğan Ahmet Zenbilci, eğitimini Adana İmam Hatip Lisesi ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. Çukurova Üniversitesi’nde Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisans yaptı. Kültür Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü'nde memur olarak çalıştı ve il müdür vekilliği görevinde bulundu. 2004-2009 yılları arasında Sofulu Beldesi Belediye Başkanlığı, 2009-2014 yıllarında ise Sarıçam Belediye Başkanlığı yaptı. Zenbilci, 27. ve 28. Dönem AK Parti Adana Milletvekili olarak seçildi.

Kaynak: İHA