Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde “Tarım Sektöründe Endüstri 4.0 Kullanımı Projesi Sonuç Paylaşım” toplantıları gerçekleştirildi.

adirli Ticaret ve Sanayi Odası’nın koordinatörlüğünde yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen "TREESP1.3.FoW/P-03/114" numaralı “Tarım Sektöründe Endüstri 4.0 Kullanımı” projesinin sonuç paylaşım toplantıları, koordinatör Merve Bülbül’ün sunumuyla başladı. 

Proje koordinatörü Merve Bülbül, projenin bölgeye önemli katkılar sunduğunu ve genç çiftçilerden oluşan geniş bir kitlenin projeden faydalandığını vurgulayarak; ”Proje kapsamında, gençlerin ve kadınların tarım sektöründe geleceğe yönelik farkındalık kazanmaları hedeflenmektedir. Bu bağlamda, Tarım 4.0 teknolojileri konusunda farkındalık seminerleri verilmiş, drone operatörlüğü eğitimleri gerçekleştirilmiş ve çeşitli saha gezileri düzenlenmiştir. Projenin hayata geçiş sürecinde, proje ofisi kurulmuş, ekipler oluşturulmuş ve teknik altyapı çalışmaları tamamlanmıştır” diye konuştu.

460831581 2568286273559695 4673005023737981943 N

Bülbül, Paydaş Toplantısı ve Çalıştay Anket raporu, paydaşlarla yapılan toplantılarda paylaşıldığını aktardı.
Hedef grubun ihtiyaçları ve karşılaştıkları zorlukları daha iyi anlamak için düzenlenen çalıştayda elde edilen veriler doğrultusunda bir rapor hazırlandığını kaydeden Bülbül, “Ayrıca drone Operatörlüğü Eğitimi kapsamında 60 kişiye drone operatörlüğü eğitimi verilmiş, eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar sertifikalarını almışlardır. Kursiyerlere drone kullanım alanlarını gözlemlemek amacıyla altı saha gezisi düzenlenmiştir. Bu proje, bölgedeki tarımsal üretimde modern teknolojilerin benimsenmesi ve yeni nesil çiftçilerin yetkinlik kazanması açısından önemli bir adımdır. Kadirli Ticaret ve Sanayi Odası, bu tür projelerle bölgenin kalkınmasına ve istihdam olanaklarının artırılmasına yönelik çalışmalarına devam edecektir” dedi.

Eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcıların sertifikalarını aldıklarını belirten Merve Bülbül, “Tarım Sektöründe Endüstri 4. Kullanımı Projesi’nin sonuç paylaşım toplantıları, tarım sektöründeki teknolojik dönüşümün önemine dikkat çekerken, gençlerin ve kadınların bu alandaki potansiyellerinin ortaya çıkartılmasına yönelik atılacak adımların tartışılmasına da zemin oluşturmuştur” diye konuştu.

Son Dakika! Mersin'de sevgili cinayeti...! Son Dakika! Mersin'de sevgili cinayeti...!

Bülbül, projenin bölgeye sağladığı katkının devam etmesi ve benzer projelerin desteklenerek yaygınlaştırılması için önümüzdeki süreçte de Kadirli Ticaret ve Sanayi Odası bu tür çalışmalarına devam edeceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN