Araç takla attı, sürücü yaralandı! Araç takla attı, sürücü yaralandı!

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları sonrası tahliye edilmek isteyen Türk vatandaşları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları koordinesinde güvenli bir şekilde Türkiye'ye getirildi. Tahliyeyi gerçekleştiren Deniz Kuvvetlerine ait iki gemiden biri olan TCG Bayraktar, 558 yolcusuyla Mersin Limanı'na ulaştı.

DUYGUSAL ANLAR VE MEMNUNİYET
Mersin Limanı'nda tahliye edilen vatandaşları karşılayan Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran ve Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yolcuların güvenle ülkeye dönmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Duran, "Türkiye devleti vatandaşlarını nerede olursa bulur getirir, bunun bir örneğini yaşadık" diyerek sürecin başarıyla tamamlandığını ifade etti.

Tahliye edilenler arasında yer alan Büşra Gülbaba, Lübnan'daki uçuşlarının iptal edilmesinden sonra yardım talep ettiklerini belirterek, "Devletimiz sağ olsun, çok şükür ülkemize güvenli şekilde ulaştık. Ordumuz bize çok destek oldu, çok mutluyuz" şeklinde konuştu. Bir diğer tahliye edilen vatandaş olan Adem Bahri, yolculuğun çok iyi geçtiğini söyleyerek, "Devletimiz var olsun" dedi.

Lübnan Tahliye Tcg Bayraktar Mersin

İSRAİL'İN SALDIRILARI VE TAHLİYE SÜRECİ
Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze'den sonra Lübnan'a yönelik saldırılarının vatandaşları endişeye sevk ettiğini belirtti. Duran, "İlgili bakanlıklarımız ve kurumlarımızın eşgüdümüyle Lübnan'daki vatandaşlarımızı en güvenli şekilde ülkemize getirdik. Dışişleri Bakanlığı Acil Kriz Merkezi ve Konsolosluk Çağrı Merkezi tahliye sürecinde büyük rol oynadı" dedi.

Duran ayrıca, tahliye gemilerine öncelikli olarak Türk vatandaşlarının ve birinci derece yakınlarının alındığını, yabancı uyruklulara öncelik tanındığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

TCG Sancaktar gemisinin ise 378 yolcusunu ilerleyen saatlerde Mersin Limanı'na getirmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA