2024 Dikey Geçiş Sınavı sonuçları 10 Eylül'de erişime açıldı. Adaylar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) sonuç sorgulama sistemi üzerinden sonuçlarını öğrendi. Sınav sonuçlarının paylaşılmasının ardından sıra DGS tercih işlemlerine geldi. Peki, DGS tercihleri ne zaman, tercih kılavuzu paylaşıldı mı? İşte, ayrıntılar...

DGS TERCİH NE ZAMAN?
DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih takvimi gündeme geldi. DGS tercih süreci henüz başlamadı. Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

DGS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?
Yerleştirme işleminde, 2024-DGS Başvuru Kılavuzu'nda yer alan ilke ve kurallar uygulanacak. DGS tercih kılavuzu paylaşıldığında tarihler de netlik kazanacak. Ancak DGS tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı. DGS tercih kılavuzunun birkaç gün içerisinde ÖSYM tarafından paylaşılması bekleniyor.

ADAYLAR EN FAZLA 30 TERCİH YAPABİLECEK
Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklar. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1’den en çok 30 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değil.

Abdurrahim Karakoç kimdir? Eserleri ve kendi sesinden MİHRİBAN şiiri... Abdurrahim Karakoç kimdir? Eserleri ve kendi sesinden MİHRİBAN şiiri...


 

Kaynak: HABER MERKEZİ