Osmaniye de kolunu elektrik akımına kaptıran paralimpik tekvandocu Semih Demirci 15, Türkiye Paralimpik Tekvando Şampiyonasına hazırlanıyor.

Sağ kolu ve ayak parmakları olmayan Osmaniye Ticaret Meslek Lisesi birinci sınıf öğrencisi Demirci, Türkiye Paralimpik Tekvando Şampiyonasında 68 kiloda birinci olmayı hayal ediyor.

Demirci, 7 yaşında yayla evinin çatı inşaatında, yüksek gerilim hattına demir çubukla vurunca ağır yaralandığını ve bu olaydan sonra ayak parmaklarını ve sağ kolunu kaybettiğini anlattı.

Uzun süre tedavi gördüğünü belirten Demirci, tekvandoya başlamadan önce diğer çocuklardan farklı olması nedeniyle dışlanmış hissettiğini ve hayata olumsuz baktığını söyledi.

Ailesinin teşvikiyle 8 ay önce tekvandoya başladığını söyleyen Demirci, şöyle devam etti:

``Tekvandoya başladığımda umutsuzdum. Başarılı olamayacağımı düşünüyordum. Daha sonra bu sporu yapabildiğimi görünce Türkiye Şampiyonasına katılmaya karar verdim. Osmaniye`yi en iyi şekilde temsil edeceğimi ve şampiyon olacağımı hayal ediyorum.``

Kendisiyle spor yapan arkadaşlarından büyük destek gördüğünü ifade eden Demirci, ``Artık hayal kurabiliyorum. Hayata karşı daha umutluyum. Türkiye Şampiyonluğundan sonra daha büyük dereceler elde edeceğime inanıyorum`` dedi.

Tekvando il temsilcisi ve Semih`in Antrenörü Abdulkadir Ergün, Semih`in çalışmasından memnun olduğunu ve çok özverili bir sporcu olduğunu söyledi.

Ergün, Semih`in Osmaniye`nin tek paralimpik tekvandocusu ve bölge şampiyonalarında dereceleri olduğunu anlattı.

Semih`in arkadaşlarına örnek olduğunu belirten Ergün, şunları kaydetti:

``Semih spor kulübümüze geldikten sonra hem kendisinde hem de diğer sporcularımızda gelişmeler oldu. Sporcularımız Semih`e bakıp daha azimli ve gayretli çalışmaya başladı. Daha disiplinli olduk. Semih`i, tarihi Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından 2014 ocak ayında belirlenecek Türkiye Paralimpik Tekvando Şampiyonasına hazırlıyoruz. Kendisinden birincilik bekliyoruz.``

Semih Demirci`nin kulüp arkadaşı Ayşe Çetin ise Semih`i gördükçe kendisinin de motive olduğunu söyledi. Ümit Kahrıman

Osmaniye Harikası Karaçay Şelalesi Osmaniye Harikası Karaçay Şelalesi

Editör: Haber Merkezi