571 bin 250 adet mevsimlik çiçek toprakla buluştu 571 bin 250 adet mevsimlik çiçek toprakla buluştu

Osmaniye Merkez ve İlçeleri Bal Üreticiler Birliği Başkanı İsmet Topal, şu anda 57 olan üye sayısının yıl sonuna kadar 200’e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.
Topal, arı üreticilerine petek ve çıta teli dağıtımı programında yaptığı açıklamada, birlik yönetimi olarak üyelerine daha büyük destekler verileceğini söyledi.
Pazar değeri yüksek arı ürünleri ve bal üretmek istediklerini ifade eden Topla, şunları kaydetti:
“Birliğimizi kurarken yasal olarak almamız gereken birlik üyeliği ücretini arıcılarımızdan 1.350 lira olarak almıştık. Olağan genel kurulu toplantısında birliğe giriş üyelik ücretinin 800 lira, yıllık üye aidatının da 400 lira olarak 2 yıllık belirlenmesi nedeniyle 57 birlik üyemizden almış olduğumuz fazla para yerine eski üyelerimize haksızlık olmasın diye üçer kilogramlık petek ve çıta teli dağıtımı yapıyoruz. Biz yönetim olarak Arıcılarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması yönünde 2023 yılında Birliğimizin kurulmasından itibaren yaptığımız çalışmalardan bu güne kadar arıcılarımıza kovan, petek, besleme şekeri ve diğer ekipman destekleri vererek yeni yeni arıcı yetişmesine ve arıcılığın gelişmesine olumlu katkılarda bulunduk bundan sonrada aynı şekilde devam edeceğiz. Bölgemizde İl ve ilçelerimizde her zaman sahada olacağız, arıcılarımızın bütün sıkıntıları ile yakından ilgilenerek, bilimsel ve teknik olarak, ucuz girdi maliyetleri ile kaliteli, sağlıklı, Pazar değeri yüksek arı ürünleri ve bal üreteceğiz. Birlik yönetimi olarak inşallah üyelerimize ilerleyen zamanlarda ihtiyacına göre daha güzel destekler vereceğiz. Şu an 57 olan üye sayımızı bu yılki hedefimiz en az 200 çıkarmaktır. Arısı olan bütün arkadaşlarımızı birliğimize üye olmaya davet ediyorum” diye konuştu
Topal’ın konuşmasından sonra arıcılara petek ve çıta teli dağıtımı gerçekleştirdi. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN