Milletimiz haksızlık ve esarete boyun eğmemiştir Milletimiz haksızlık ve esarete boyun eğmemiştir

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) öğrencileri ve akademisyenler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.
AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı (ÜNİAK) tarafından düzenlenen etkinliğe katılanlar, OKÜ Genç Ofis önünde bir araya geldi.
OKÜ ÜNİAK Başkanı Abdulsamet Demez, burada yaptığı açıklamada kadın, erkek, genç, yaşlı ayırt etmeksizin Filistin’de 35 bin kişinin İsrail askerlerince katledildiğini söyledi.

Whatsapp Görsel 2024 05 07 Saat 15.17.18 7A73A817
Dünyanın bu soykırıma sessiz kaldığını belirten Demez, "İnsanlığın yaşadığı acıları, canı yananın rengine, dinine ve diline göre tasnif etmeyi, kınamayı ve lanetlemeyi kendine paye bilen ikiyüzlü egemen güçler ile uluslararası örgütler ise vahşeti yaşatan İsrail olunca bir kez daha sessiz kalmayı, katledilen bebeklerin görüntülerine karşı gözlerini kapatmayı, masum kadınların feryatlarına karşı kulaklarını tıkamayı tercih etmiştir." diye konuştu.

Whatsapp Görsel 2024 05 07 Saat 15.17.12 05A05051
İSRAİL GÜCÜNÜ YİTİRDİ
Demez, İsrail'in elindeki siyasi, askeri ve ekonomik güçle toplumlara sessizlik baskısı kurma çalışmalarının eski gücünü yitirdiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığı, dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan dinleri, ırkları, renkleri ve dilleri farklı ancak vicdanı Gazze'deki çocuklar ve kadınlar için atan yürekli insanlarca protesto edilmeye başlanmıştır. Özellikle geçtiğimiz hafta ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesinde öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösteriler, dünya genelinde onurlu duruşun, başkaldırışın fitilini ateşlemiştir. ABD genelindeki onlarca kampüse yayılan ve bu insani duruşu derslerini iptal ettirmek, disiplin soruşturmasına sevk edilmek hatta tutuklanmak pahasına sergileyen eylemlere katılan, sesini yükselten tüm kardeşlerimize AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı olarak yürekten teşekkür ediyoruz."
Basın açıklamasının ardından katılımcılar, ellerinde döviz ve pankartlarla İsrail aleyhinde sloganlar atarak yerleşkede yürüdü.
Burada bir açıklama yapan AK Parti Osmaniye Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Bozkan, katılımcılara teşekkür etti.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN