Osmaniye'de öğrencilere, su tasarrufu anlatılıyor Osmaniye'de öğrencilere, su tasarrufu anlatılıyor

Osmaniye Belediyesi tarafından Yöresel Yemek lezzetleri festivali düzenleneceği bildirildi.
Belediye Başkanı İbrahim Çenet, yazılı açıklamasında, kentte ilk kez 11 – 12 Mayıs’ta yöresel yemeklerin vatandaşların beğenisine sunulacağı festival düzenleneceğini belirtti.
Festivali detayları hakkında bilgi veren Başkan Çenet, şunları kaydetti:
“Korteji yürüyüşü ile start alacak etkinliklerde, gastroshow ve yarışmalar, müzik dinletisi, müzikli çocuk etkinliği, söyleşi programları, türkü gecesi, annemin yemekleri yöresel yemek yarışması ve gençlik konseri düzenlenecek. Kurulacak olan 80 stantta yöresel yemekler ve damak tatları vatandaşların beğenisine sunulacak. Yöresel Yemek Lezzetleri Festivali hazırlıkları tamamlandı. Alayınızı bekliyoruz” 

438092860 754232263571462 1012600452401077079 N
Çenet, vatandaşların Yöresel Yemek Lezzetleri Festivalinde birbirinden renkli etkinliklerle eğlenceli iki gün geçireceğine dikkat çekti.
Festivalin 11 Mayıs Cumartesi günü Saat 10.30’da Devlet Bahçeli Meydanından eski Belediye binası önüne kadar korteji yürüyüşü ile başlayacağını anlatan Çenet, şöyle devam etti:
“Etkinliklerin devamında, saat 11.00’da Halkoyunları gösterisi sonrasında stantlar gezilecek. Gastroshow ve yarışmalar ise Saat 12.00’da Atatürk Caddesi Kobaner Pasajı Yanında yapılacak. OKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından saat 13.00’da İş Bankası önünde kurulacak olan etkinlik sahnesinde müzik dinleti sunulacak. İlk günkü programlar, müzikli çocuk etkinlikleri sonrasında Dilek Cesur’un katılacağı Anneler Günü Söyleşi programı ve Türkü Gecesi ile sona erecek. 12 Mayıs Pazar Günü ise Atatürk Caddesi Kobaner Pasajı Yanında saat 12.00’da “Annemin Yemekleri Yöresel Yemek Yarışması” gerçekleştirilecek”
Çenet, festivalin Pamuk Prenses İle Kırmızı Başlıklı Kız müzikli çocuk etkinliği sonrasında saat 16.00’da Gurup Telafinin sahne alacağı Gençlik Konseri ile sona ereceğini sözlerine ekledi. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN