Osmaniye Genç İHH Ekibi, Filistin’deki insanlık dramına dikkat çekmek ve destek olmak için Yeni Hayat Hastanesi Karşısında bulunan Şehitler Parkı’nda “Filistin’i Unutma” adlı oturma eylemi düzenledi.
Eyleme, Osmaniye’deki çeşitli sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin yanı sıra, şehir halkından da katılım sağlandı. 
Renkli pankartlarla ve Filistin’in sembolü olan yeşil, kırmızı ve siyah renklerle süslenmiş parkta toplanan kalabalık, sloganlar eşliğinde Filistin’e desteklerini gösterdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu yaşandı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu yaşandı

Whatsapp Image 2024 05 06 At 10.44.00 (3)
Osmaniye İHH Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Asarkaya, Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, uluslararası toplumu daha fazla duyarlı olmaya çağırdıklarını dile getirerek, “Filistin’i unutmamalıyız, çünkü onların acıları bizim de acımızdır. Bizler, insanlık adına Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha göstermek için buradayız.” dedi.
Katılımcılar, Filistin’in özgürlüğü için dua etti ve barış çağrılarını yükseltti. Ayrıca, Filistin’deki çocuklara yönelik yapılan insan hakları ihlallerine dikkat çekmek amacıyla, eylemde şehit olmuş insan ve çocuk görselleri de sergilendi.
Eylemin sonunda, Osmaniye İHH Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Asarkaya’nın yaptığı dua ile etkinlik son buldu. 
Katılımcılar, Filistin’e olan desteklerini bir kez daha göstermenin ve bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.
Osmaniye Genç İHH Ekibi, Filistin’deki insanlık dramına dikkat çekmek ve uluslararası toplumu harekete geçirmek adına düzenledikleri bu etkinliklerin, zulüm durana kadar devam edeceğini dile getirdiler.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN