BAŞYAZI / Mehmet FURKAN


“ZAMAN GEÇİYOR, GÜNDEM DEĞİŞMİYOR.”

Selam ile...


Selam ile...
Her yıl yaptıkları gizli toplantıları, aldıkları kararları  ve Türkiye’den katılımcıları ile gündemimize, gelen bilenin/bilmeyenin hakkında ahkam kestiği,  Bildirberg Grup toplantıları hakkında arşivimde tarama yaparken  23 Mayıs 2003 tarihinde gazetemiz Akdeniz’de yazdığım yazıya rastladım.
Ayrıca, Emperyalizmin Azınlık Oyununu araştırır iken de 2005 yılında yayınladığım “Emperyalizmin Azınlık Oyunu” başlıklı yazı dizisine rastladım.   
Bir şey dikkatimi çekti.
Tıpkı ABD, Siyonizm ve Türkiye-ABD ilişkileri hususunda yazdığımız yazılarda olduğu gibi, bu yazıda gördüğüm hususları ve yaşananları bugün gördüklerim/duyduklarım ve yaşadıklarımla karşılaştırdığımda aradan geçen ortalama 20 yıla rağmen değişen bir şeyin olmadığını fark ettim.
Bu fark etmemi sizlerle paylaşma adına önce bu yazımla konunun özetini ve temel yapı taşlarını ortaya koymak ve sonra yayınlayacağımız yazılarımızla konunun detaylarını örneklendirmelerle ifade ve izah etmeye çalışacağız.
Bugün itibarıyla birinci diyeceğimiz; “ZAMAN GEÇİYOR, GÜNDEM DEĞİŞMİYOR.”  
Yani;  “Hayat ve tarih,  akmakta/Görmeyen, sanki bakmakta”. Bakar kör olmamak ve görebilmek için; “Hidayet/Basiret/Firaset/Dirayet” bilincine ulaşmamız gerekiyor.
Bugün itibarıyla ikinci diyeceğimiz; “DEĞİŞEN SADECE SUNUMDUR, GÜNDEM DEĞİŞMİYOR.”
Yani, tiyatro diliyle söyleyecek olursak, “sahne değişiyor, dekor değişiyor, aksesuar değişiyor, aktör/aktris değişiyor, hatta senaryo değişiyor; ancak senaryoyu yazan ve sahneye koyan değişmiyor”. Bunun da farkına varabilmemiz için, yine, “Hidayet/Basiret/Firaset/Dirayet” bilincine ulaşmamız gerekiyor.
Bugün itibarıyla üçüncü diyeceğimiz; “BİZİ DEĞİŞMEYEN GÜNDEMİN FİGURANI YAPMAK İÇİN, CAMBAZA BAK TEZGAHI KURARLAR,  ZEHİRİ ALTIN TASTA SUNARLAR, BALI YANINA YOLDAŞ YAPARLAR”. Bu tezgaha gelmemek ve bu oyunu bozmak için, yine, “Hidayet/Basiret/Firaset/Dirayet” bilincine ulaşmamız gerekiyor.
 Bugün itibarıyla dördüncü diyeceğimiz; “TARİH BOYUNCA VE BUGÜN TÜM KAVGA, GÜNDEM BELİRLEME VE GÜNDEM DAYATMA KAVGASIDIR. ÇÜNKÜ, GÜNDEM ZİHNİYETİN FONKSİYONU VE TÜREVİDİR. GÜNDEMİN ARKASINDAKİ ZİHNİYETİ GÖRMEDEN, TANIMADAN, ANLAMADAN VE KARŞI ÇIKMADAN GÜNDEMİN OYUNUNA GELMEMEK, GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK, YENİ VE KENDİ GÜNDEMİMİZİ OLUŞTURABİLMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR.” Bunun da farkına varabilmemiz ve gerçekleştirebilmemiz için, yine, “Hidayet/Basiret/Firaset/Dirayet” bilincine ulaşmamız gerekiyor.
Şimdilik şu kadarını söyleyelim ki, “HİDAYET/BASİRET/FİRASET/DİRAYET BİLİNCİ”; aynı zamanda “KUVAY-I MİLLİYE/ÇANAKKALE RUHUDUR”, diğer deyişle, “KENDİ OLABİLME, KENDİ KALABİLME,KENDİNİ BULABİLME MÜCADELESİDİR”, “YERLİLİK VE MİLLİLİK ARAYIŞIDIR.
İleride detaylı olarak “HİDAYET/BASİRET/FİRASET/DİRAYET BİLİNCİ”ni yazmayı vaad/taahhüt ediyoruz.
Şimdilik diyoruz ki; temel söylem ve yaklaşımımız, hayata ve dünyaya bakış ölçülerimiz  “Vatandaşlıkta eşitiz/Müslümanlıkta kardeşiz/ Türk, Kürt, Laz, Çerkez fark etmez/Birlik yolundan çark etmez/Şerre yurdunu ark etmez/ Doğuluyuz, Güneyliyiz/Batılıyız, Kuzeyliyiz/Derman aynı, hep dertliyiz/ Sen de memleket gülüsün / Bırak, devletim büyüsün/ Artık, başı dik yürüsün” olmalıdır.
Şimdilik hoşça kalın…