Ali CİHANGİR/Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı


YEREL SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN

Merhaba değerli okurlarımız… 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için artık partiler start vermeye başladı. İlimizde de havalar soğumaya başlamışken siyaset sahnesinde Sıcaklar artıyor.


Merhaba değerli okurlarımız…
31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için artık partiler start vermeye başladı.
İlimizde de havalar soğumaya başlamışken siyaset sahnesinde Sıcaklar artıyor.
Osmaniye siyaset sahnesinde en sıcak gün aslında 23 Kasım 2023 tarihinde yaşandı.
Toroslar Kaymakamı hemşehrimiz İbrahim Çenet’in facebook hesabından MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile makamında çekilmiş bir kare fotografını paylaşması ve “Allah vatanımıza milletimize bizleri faydalı etsin. İşimizi rast getirsin. Bilge Liderimize ve aziz milletimize bizi mahçup etmesin.” cümlesi Osmaniye gündemine bomba gibi düştü. 
Bir anda sosyal medya hesaplarında İbrahim Çenet’in bu paylaşımı geniş yer almaya başladı. Yorumlar, fikirler, mı’lı, mu’lu soru cümleleri… “İbrahim Çenet, MHP’nin Osmaniye Belediye Başkan adayı mı?”, “İbrahim Çenet, Cumhur İttifakının Osmaniye Belediye Başkan adayı mı?” 4. dönem Belediye Başkan adaylığı için çoktan start veren Mevcut Başkan Kadir Kara’nın ismi çizildi mi?” sorular yorumlar…
“Yok canım, mümkün değil, yine Kadir Kara aday, son sözü Başkan söyler” diyenden tutun da daha farklı yorumlara…
Biz basın mensuplarının da elbette ki gündemi aynı konu… Cumhuriyet meydanında 24 Kasım 2023 tarihinde Belediye tarafından açılan kitap fuarının açılışı dahi bu sıcak günden nedeniyle soğuk ve sönük yapıldı.
Aslında, “İbrahim Çenet MHP’nin adayı mı?, Kadir Kara aday gösterilmeyecek mi?” sorularının cevabı 23 Kasım 2023 saat: 13.37’de İbrahim Çenet’in facebook hesabından MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile makamında çekilmiş bir kare fotografını paylaştığı anda verilmişti. “ADAY BELLİ, KARAR NET: İBRAHİM ÇENET” Hatta bir çok kişi İbrahim Çenet’in alacağı oy oranlarını bile belirlemişti. Tabi ki bu kişilerin arasında şahsımda var. Yazdık ajandamızın bir köşesine… Dün bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında “MHP'nin Osmaniye Belediye Başkan Adayı İbrahim Çenet oldu.” diye paylaşımlar yapıldı ama ben MANŞETİ 25.11.2023 saat 01:18’de atmıştım:


İbrahim Çenet’in MHP Osmaniye Belediye Başkan adaylığı kesinleştikten sonra takibi diğer partilerde dengeler değişti, sözler değişti. Mevcut başkan Kadir Kara tekrar aday gösterilseydi, bazı partilerde çok farklı sürpriz isimlerin aday olacağı konuşuluyordu. Belki de Osmaniye’de bir Mansur Yavaş örneği ortaya çıkacaktı. Ama MHP’nin aday değiştirmesi tüm bu hesapları alt üst etti. Şimdi hesaplar yeniden planlanıyor. Bu kez plan Kadir Kara’ya göre değil İbrahim Çenet’e göre yapılıyor.
Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler…