BAŞYAZI / Mehmet FURKAN


YENİ DÜNYA DİNİ:KÜRESELLEŞMENİN İNSANA BAKIŞI (4)

Selam ile…


 Selam ile…
 LÜTFEN UNUTMAYIN. BU YAZI 20 YIL ÖNCE YAZILMIŞTIR. KENDİNİZE VE DÜNYAYA ‘DEĞİŞEN NEDİR’ DİYE SORUN.
 İşte şimdi yukarıda sorduğumuz sorunun yanıtına gelelim, "Eğer bu dinin Tanrıları her şeye muktedir ise, neden küreselleşmeye ihtiyacı var? Çünkü Yeni Dünya Düzeni sisteminde "tüketen her canlı varlık artık eski çağın petrol variline" eşittir. Yiyen, içen, modernite ve çağdaş (!) anlamda tüketen (her 2 yılda bir televizyon, araba, bilgisayar ve 5 yılda bir kadın veya erkek değiştiren) insan artık bizim petrolümüzdür. İnsan artık bizim petrol koyduğumuz arabamızdır, bizim zenginleşme malımızdır.
Artık zenginleşmemizin odak noktasında "insan" vardır, insanın "insan" olduğu, onun karar verdiği veya ona saygı duyulduğu için değil insan bizim tüketim malzememiz sayborglarımızın yeni oyuncağı ve artık sınırsız ve sayborglar tarafından anında üretilen malları tüketmek ve mutlu olmak için fazla düşünmeyen bir ürün, bir ara mal olduğu için revaçtadır.
Yeni dinin yaşaması için bu "ürüne" çok ihtiyaç vardır ve olay bugün bütün dünyanın bir an önce sayborg üreticileri tarafından işgal edilip, yörenin zengin insan kaynaklarının" acilen demokratlaştırılıp, köleleştirilip sayborg ürünlerine alıştırılarak, tüketici ve sayborg  ürünlerinden seçme hürriyetlerine kavuşmaları ve bu alanda hür ve
özgür olmaları gerekmekte ve sayborg sahiplerini daha da zengin etmeleri gerekmektedir.
Post-modernitede, küreselleşme, paylaşım ve savaşların asıl nedeni bu kadar basittir işte! Geri kalan her şey bir masal, bir karartma veya maskeden ibarettir.
Şeklen petrol devri kapanmıştır artık! Yeni petrol ürünü, maalesef artık insanın ta kendisidir, insanlık tarihi, istemeden en çıkmaz sokağa girmiştir ve herkesin bu resmi görmedikçe : inanması, hayal etmesi çok : zordur.
Zira, sistem son derece akıllı ve bir o kadar da karmaşıktır. Böyle müthiş bir güce karşı konulabilir mi? Düşünmesi bile korkutucu...
Medeniyetler çatışmasının anlamı, bizce bu Yeni Dini bütün dünyaya yaymaları ve kabul ettirmelerinden ibarettir.
Şimdilik hoşça kalın…