Güzel bir hafta sonunun ardından yeni bir haftaya KURU VE YIPRANMIŞ SAÇLARDAN bahsedeceğim.

Kadınların %90ı neredeyse saçlarının kuru ve yıpranmış olmasından şikayetçi. Kullandığımız saç boyaları, yaptırdığımız işlemler, ısı uygulamaları sonrasında saçlarımız fazlasıyla yıpranıyor ve kuruyor. Saç uçlarında çatallanmalar ve sertlik meydana geliyor. Bunların yanı sıra saçta dökülme sorunu başlar. Bu gibi olumsuz yönde etkilenen saç canlılığını ve parlaklığını da yitirir. Peki daha sağlıklı bir saç için ne yapmak gerekir.

SAÇLARIMIZI DÜZENLİ OLARAK KESTİRMEK
Saç uçlarında ki kırıkları düzenli olarak 3ay da bir kestirmemiz gerekiyor. Isı ile fazla işlem yapanlar 6 yada 8 hafta aralıklarla kestirmesi yararına olacaktır. Evde kendimiz asla kesmemeliyiz. Kuaförlerin kullandığı makas evde kullandığımız makaslardan değildir. Kimyasal işlem gören saç nemini yitirir. Ve daha çok yıpranır, kurur ve matlaşır. Bu sebeple SAÇLARIMIZI sık sık boyatmak yerine doğal içeriği daha temiz boyalarla sadece saç diplerini boyatmakta yeterli olur.

SAÇLARIN KAYBETTİĞİ NEMİ YERİNE GETİRME
Özel hayatta sürekli saç ısıya maruz kalıyorsa saçlarımızı onarmak ve nemini kaybettirmeme açısından iyi bir nemlendirici kullanmak gerekir. Piyasada üzerinde nemlendirici yazan birçok ürün olsa da onlar sadece saçı yumuşak hale getiren ürünlerdir. İçeriğinde zeytinyağı, argan yağı, shea yağı, gliserin yağı gibi doğal içerikleri barındıran nemlendiricileri değerlendirebilirsiniz. Kuru ve yıpranmış saçlara sahip olmanızın bir diğer nedeni de saçlarınızı her gün yıkamak olabilir. Kafa derinizde bir yağlanma meydana gelmediği takdirde sürekli yıkama işlemini gerçekleştirmek çok da olumlu sonuçlara yol açmaz. Saçınızı mutlaka yıkama gereksinimi duyuyorsanız şampuan miktarını düşürerek ya da şampuanı saç yüzeyine uygulayarak temizlik sağlayabilirsiniz.

SAÇLARIMIZI YIKARKEN SUYUN DERECESİNE DİKKAT
Saçın sıcak su ile yıkanması saçın ve saç derisinin kurumasına neden olabilir, bu nedenle saç telleri daha kolay kırılıp dökülebilir. Bu nedenle mevsim ne olursa olsun ılık su ile yıkamak saç sağlığı için en iyisidir.

SAÇA ISI UYGULAMANIN AZALTILMASI
Eğer saç teliniz ince bir yapıya sahipse, şekillendirici cihazların ısısını bir miktar daha düşürebilirsiniz. İnce telli saçlar, ısıya karşı dayanıklı olmayabilir. Biraz daha kalın telli saça sahip olanların ısıya karşı dayanıklılığı daha yüksektir. Ne kadar saça ısı kullanmayın desekte mecburi fön ile saçlarımızı duş sonrası kurulamak gerekiyor. Bu yüzden saç bakım ürünlerini kullanmak size çok avantaj sağlayacaktır.

SAÇ BAKIM YAĞI KULLANMAK
Kuru ve yıpranmış saçlar için Hindistan cevizi yağı ya da jojoba yağı kullanarak sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Nemli olan saçlarınıza sadece birkaç damla bu yağlardan uygulayarak bekletebilir, daha sonra nemlendirici özelliğe sahip bir şampuan ve krem ile durulayabilirsiniz. Bu yağlardan daha büyük bir etki görmek istiyorsanız, birkaç gün şekil vermeyebilir, kendiliğinden kurumasına izin verebilirsiniz. Antik zamanlardan bu yana kullanılmakta olan zeytinyağı da dilediğiniz her zaman uygulayabileceğiniz etkili güçlerden biridir. Tek yapmanız gereken zeytinyağını hafifçe ısıtmak ve saç diplerinize derinlemesine masaj yaparak uygulamak. Keratinli maskeler, saf keratin serumları da saçınızda mucizeler yaratmak için etkili bir çözüm olacaktır.

EVDE SAÇ MASKELERİ YAPMAK
Küçük bir kâse içine eşit bir miktarda zeytinyağı ve argan yağını isteğe bağlı bal karıştırarak güzel kokan ve oldukça yüksek fayda sağlayan bir karışıma sahip olabilirsiniz. Bu maskeyi saçınıza yedirdikten sonra streç filme sararak 30 dakika boyunca bekleyebilir, daha sonra şampuan ve krem ile durulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ayda en az bir kez yapabileceğiniz bu işlemi haftada 1 olacak şekilde de uygulayabilirsiniz. Kullandığınız maskeleri ne kadar uzun bekletirseniz o kadar yüksek fayda görürsünüz. Bu nedenle evde olduğunuz bir günü değerlendirmenizde fayda var.

Kuruyan ve nemini yitirmiş saçlar için;
2 yemek kaşığı argan yağı
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
Yüksek oranda E vitamini içerek bu yağları duş öncesinde saçlarınıza yedirin ve 45 dakika boyunca maskeyle bekleyin.
45 dakika sonrasında saçlarınız argan yağını ve Hindistan cevizi yağını güzelce çekmiş olacak.
Eğer haftada 2 defa uygularsanız en etkili sonucu alabilirsiniz. Bu maskeyi saçlarınızdan arındırmak için ılık bir duş almalısınız.

Bugünlük bu kadar. Mutlu, sağlıklı ve pozitif bir hafta geçirmeniz dileğiyle sağlıcakla kalın...