Güzel bir hafta sonunun ardından yeni bir haftaya GENÇLİK AŞISINDAN bahsedeceğim.

GENÇLİK AŞISI NEDİR?
Belirli bir yaştan sonra deride oluşan ince çizgiler, sarkmalar, elastikiyet kaybı, kırışıklık vs gibi durumlarda cilde enjekte edilen hyalüronik asit uygulama işlemidir.

Bu işlem cildin kaybettiği parlaklığı, ışıltıyı, dolgunluğu geri kazandıracaktır. Kısacası GENÇLİK iksiri yada ışıltısı da diyebiliriz.

Doktor kontrolünde yapılması en doğru karardır. Şu dönemde rastgele alınan belgelerle açılan güzellik merkezlerinde ne yazık ki bu gibi işlemler yapılmakta olup işi fazlasıyla ticarete dökmektedirler. Biz bunlara merdiven altı yerler diyoruz. Deri altına ne gibi ürünlerin enjekte edildiği bilinmemekte olup sonrasında danışanlar ne yazık ki enfeksiyon, alerjik reaksiyon gibi büyük sorunlar yaşayabiliyor. Bu sebeple işini temiz yapan, mesleğinin hakkını veren ve gerçek bir ünvana sahip olan kişilere yaptırmanız daha doğru olacaktır.

GENÇLİK AŞISI NE KADAR KALICIDIR?
Cilde kazandırdığı parlaklık, canlılık ve esneklik 6 ay ile 1 yıla kadar devam edebilmektedir. Tabi bu çevresel faktörler, kişinin genetik yapısına göre değişkenlik gösterebilir.

GENÇLİK AŞISI KULLANIM ALANI
Yüz, boyun, gıdı, el ve dekolte bölgelerine uygulanır.

ORTALAMA SEANS ARALIĞI
Cildin ihtiyacına bağlı olarak doktor tarafından belirlenir. 2 veya 3 hafta aralığında olabilir. Etkisi her seansta artacağı için 2 veya 3 seans yapılabilir.

AŞI SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
İlk 24 saat sıcak duş, hamam, sauna gibi durumlardan uzak durulmalı. Spordan kaçınılmalı. Güneşe maruz kalınmamalı. Güneş kremini yaz kış kullanmak zorunda olduğumuzu unutmayalım...

İşlem sonrası yüzde hafif kızarıklık ve ödem oluşabilir. Bu geçici bir durumdur. 2 ile 5 gün arasında ciltte parlaklık, canlılık belirginleşir.

GENÇLİK AŞISI SONRASI MAKYAJ YAPILIR MI?
Sonrasında 1gün cilt su ile temas etmemeli. Sonraki günlerde ise cildin nefes alabileceği düzeyde makyaj yapılabilir. Örneğin cildin kendi rengini alan hafif dokulu güneş kremi, allık, rimel...

Bugünlük bu kadar. Mutlu, huzurlu ve pozitif bir hafta geçirmeniz dileğiyle... Sağlıcakla kalın…