Kooperatif, insan ihtiyaçlarını karşılıklı yardımlaşma yoluyla giderilmesini sağlamak ve ortakların çıkarlarını korumak amacıyla oluşturulan ekonomik kuruluştur.

Kooperatif, insan ihtiyaçlarını karşılıklı yardımlaşma yoluyla giderilmesini sağlamak ve ortakların çıkarlarını korumak amacıyla oluşturulan ekonomik kuruluştur. Kooperatifler insanların ihtiyaçlarını karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle ve en az maliyetle karşılamak amacıyla kurulan tüzel kişilerdir.

Rahime YÜKSEL Hanım ve Ortakları Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde BİR KADIN BİR KADIN sloganıyla güçlü bir kadın kooperatifi oluşturmuşlar. Bu hafta kısaca onları tanıtmak istiyorum .
Rahime hanım akıllı ve potansiyeli yüksek bir Anadolu kadını.Kooperatifi yönetme konusunda oldukça başarılı. Hatta sözünün üzerine söz söyletmeyecek kadar bilgi sahibi aynı zamanda cabbar bir kadın. Kişiliğine ve azmine hayran kaldığımı belirtmek istiyorum.
Geçtiğimiz günlerde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Onları İlçemiz Kadirliye davet etmiştim.
Kadirli Kaymakamımız Sn Yakup GÜNEY ve Kadirli Sosyal Hizmetler Müdürümüzle, Kadirli Şehit Halis Şişman Halk Eğitim Müdürümüz, İlçemizdeki üreten kadınları Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfımızda ağırladık.

Gayet verimli bir toplantı yaptık. Rahime Hanım bizlere kooperatif yönetimini samimi bir şekilde anlattı. Büyük zorluklarla karşılaştıklarını ama yılmadan devam ettiklerini şu anda yaşadıkları zorlukların artık mutluluklara döndüğünü anlattı. Fıstık helvası yapımında gerekli olan makine ve ekipmanların DOĞAKA tarafından sağlandığını anlattı.
Yeri geldiğinde yurt dışında tatil yaptığını sonrasında gelip zorlu mücadelesine devam ettiğini söyledi.
Rahime hanım aynı zamanda evinde hayvan besliyor ve hiç şikayetçi değil. Sanki çalışmak ve üretmek için yaratılmış güçlü bir kadın.
Yerfıstığı ile helva yaparak büyük ölçüde geliştiklerini, yurt dışına Dubai ve Kazakistan yurt içinde Migros dahil Osmaniye Yalçın market zincirlerine ürünlerini sattıklarını söyledi.
Gelirken bizlere küçük ambalajlar halinde tadımlık helvalar getirmişler. Gerçekten de çok lezzetliydi.

Kadirli Kaymakamımız son yıllarda kadın kooperatiflerinin önemini vurgulayan sözler söyledi. Yeni kurulacak kadın kooperatiflerini devlet destekleriyle ekonomiye katkı sağlayacağını, verilen desteklerle kadınların daha güçlü olacaklarını belirtti. Vakıf Sayın Başkanımız da memleketimizin kalkınmasına yönelik her alışmada, özellikle kadın kooperatiflerinin kurulmasında emek veren tüm kadınların yanında olacağımızı söyledi.

Ka-vak Yönetim Kurulu Başkanımız ve yönetim üyeleri üyeleri olarak bizler Vakfımızda ağırladığımız DÜZİÇİ Kadın kooperatifi Başkanı ve ortaklarına, İlçe Kaymakamımız ve Kurum müdürlerimize, Kadirlinin üreten başarılı kadınlarına çok teşekkür ederiz.
5 Mart 2024 Salı günü yapmış olduğumuz bu etkinliği sayın kaymakamımızın takdiriyle 8 Mart Dünya kadınlar Günü’ne ithafen ettik.
Bu vesileyle tüm kadınların 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyorum sağlık ve mutluluk diliyorum.