Sevilay AŞIK/Cilt Bakım Uzm./Ecz. Teknisyeni


DUDAK RENKLENDİRME (Gençleştirme)

Solgun ve cansız dudaklarınız için ideal bir uygulamadır. Eger dudaklarınızı daha canlı, hacimli ve renkli görmek istiyorsanız renklendirme işlemi tam size göre.


Merhaba güzel okurlarım. Yeni haftaya dinlenmiş ve pozitif başlamanızı diliyorum. Bugünkü yazımda sizlere DUDAK RENKLENDİRME 'den bahsedeceğim.
Solgun ve cansız dudaklarınız için ideal bir uygulamadır. Eger dudaklarınızı daha canlı, hacimli ve renkli görmek istiyorsanız renklendirme işlemi tam size göre.  Kalıcı makyaj dalı olan renklendirme işlemi kişinin belirlediği renge göre yapılır. Bu işlemde dudakta sadece renk değil dolgunluk ve parlaklıkta etkili oluyor.

Bu işlemi yaptırırken kalıcı makyaj boyalarına dikkat etmekte fayda vardır. Ve tabiki araştırıp size en güvenli yer neresi ise oraya yaptırmak gerekiyor. Ben bu tarz işlemlerde klinik ve doktor olan yerleri tercih ediyorum. Uzman ile renge karar veririrken doğal DUDAK renginizi korumak istediğinizi mutlaka belirtin. Hatta günlük hayatta kullanıp kendinize çok yakıştırdığınız ruj varsa o renktende isteyebilirsiniz. DUDAK rengini belirlerken ten renginiz ile olan uyumuda göz önünde bulundurun. Kalıcı makyaj uygulamalarının hepsinde olduğu gibi dudak renklendirme işlemi için de özel kalıcı makyaj iğneleri kullanılmaktadır. Kalıcı makyaj iğneleri ile dudak yapınıza ve şekline göre cildin 0.3-0.5 milimetre altına renk pigmentleri yerleştirirler. İşlem yapıldıktan sonra mutlaka dudağımıza bakımı düzenli yapmalıyız. İşlem öncesinde anestezi kremi uygulandığı için acı hissi çok düşüktür.  

İşlem sonrasında kabuklanma, şişlik normaldir. İyileşme süresi 3 ile 4 gün arasında değişim gösterir. Yaklaşık 4 hafta gibi bir süre de renklendirme işlemi tamamen oturur.

Avantajları nelerdir?
Günlük olarak yaptığımız makyaj rutininden zaman kaybı azalır. 
Dudaklara daha sağlıklı ve parlak bir görünüm kazandırır.
Yüz hatlarını ön plana çıkartır.
Solgun dudak görünümünü yok eder.

İşlem sonrasında 48 saat su ile temastan kaçınmalısınız.
İlk 24 saat el ile temas etmemelisiniz. 
Bol bol nemli tutmalısınız 
İlk 5gün cilt bakımı yapmamalısınız. 
Mutlaka koruyucu krem kullanmalısınız.

Bugünlük bu kadar. Yeni bir haftaya dinlenmiş, huzurlu ve pozitif başlamanız dileğiyle sağlıcakla kalın.