Merhaba güzel okurlarım. Yeni haftaya dinlenmiş ve pozitif başlamanızı diliyorum. Bugünkü konu başlığımız DERMAPEN...

DERMAPEN NEDİR?
En çok tercih edilen cilt yenileme işlemidir. Dermapen işlemi ile ciltteki kolajen üretimi artar. Amaç ise ciltteki kırışıklık, ince çizgi, canlanma, yenilenme, gözenek, leke gibi sorunları ortadan kaldırır.
Çatlak ve sivilce izi gibi cilt sorunlarının giderilmesinde de etkilidir. Dermapene diğer adıyla MİKROİĞNE de diyebiliriz. Bu sebeple uygulama sırasında kullanılan küçük iğneler ciltte herhangi bir pigmentasyon sorununa neden olmaz.
Mikro iğneler sayesinde sertleşmiş yara dokusu parçalanır ve dokunun iyileşmesi sağlanır.

KAÇ SEANSTA SONUÇ ALINIR?
Seanslar arasında mutlaka 1ay kadar zaman olmalıdır. Tabiî ki cildin yapısı ve cilt şikayetine göre seanslar değişkenlik gösterebilir. Çoğu insanda 3-8 hafta arasında birden fazla mikro iğneleme yapılması gerekir. Genellikle 4-6 seansta cilt daha sağlıklı ve pürüzsüz görünüme kavuşur.

DERMAPEN işleminin başka nelere faydası vardır sorusuna cevabımız aşağıdaki gibidir

Saçkıran sonucu oluşan saç dökülmesi
Gözaltı morlukları
Siyah nokta
Ciltteki elastikiyet kaybı
Yara, yanık izleri vs...

Dermapen uygulaması daha pürüzsüz ve sağlıklı görünen bir cilde kavuşmaya yardımcı olur.
Çatlak, kırışıklık ve sivilce izi gibi cilt sorunlarının giderilmesinde etkilidir.
Uygulama sırasında cildin en üst tabakası hedef alındığından işlem sonunda kanama ve yara izi oluşma riski çok düşüktür.
Dermapen uygulaması sırasında kullanılan küçük iğneler ciltte herhangi bir pigmentasyon sorununa neden olmaz. Bu nedenle çok açık veya çok koyu ten rengine sahip kişilerde de rahatlıkla uygulanabilir.

OLASI YAN ETKİLERİ
İşlemden sonra ciltte tahriş görülebilir. Bu durum genellikle işlemden sonraki 24-48 saat içerisinde kendiliğinden düzelir.
Nadiren kızarıklık, morarma, ödem gibi sorunlar görülebilir.
Derin yara izlerinin giderilmesinde olduğu gibi daha derine uygulanan mikro iğneleme sonrasında kanama riski vardır. Kanama genellikle uzun sürmez. Ancak 24 saatten uzun süren kanamalarda doktora başvurulmasında fayda vardır.

Hamileler veya emziren annelerin dermapen yaptırması önerilmez. Ayrıca kan sulandırıcı özelliği olan ilaç kullananların ya da şeker hastalarının doktorlarından onay almaları önerilir.

Dermapen işleminden sonra kızarıklık oluşması normaldir. Bu kızarıklık genellikle 24 saat içinde azalır. Dokunulduğunda hassasiyet hissedilebilir. Yine 1-2 gün sonra bile cildinizde gerginlik olabilir. İşlenme sonrasındaki kabuk ve morarmalar sizi korkutmasın. 3 gün sonra iyileşme büyük ölçüde görülür.
Çoğu kişi işlemden sonra makyaj yapmaya birkaç gün sonra dönebilir. Ancak cilt daha hassas olacağından dikkatli olunmalıdır. Mutlaka güneş kremi sürülmesi tavsiye edilir. Doğrudan güneşe çıkılması önerilmez.

Yine işlemin yapıldığı hafta cilde asidik ürünler uygulamamak gerekir.
Uygulamadan sonra 1 gün boyunca uygulama yapılan yere su değmemeli. Yapılan işlem sonucundan 2 hafta ağda, 1 hafta peeling vb. gibi cildi soyan işlemler yapılmamalıdır. Dermapen uygulaması sonrası aşırı terleten aktivite yapmamalı. Makyaj için tavsiye edilen süre minimum 12 saattir...

Her zaman dediğim gibi bu gibi hassas işlemleri lütfen bildiğiniz ve güvendiğiniz yerlerde yaptırın. Ve ilk defa yaptıracaksanız çok araştırıp fazla bilgi sahibi olun.

Bugünlük bu kadar. Sizlere pozitif ve enerji dolu bir hafta diliyorum. Sağlıcakla kalın…