Bir baba oğluna der ki: üniversiteden üstün başarı ile mezun oldun oğlum, işte yıllar önce senin için alıp garajda sakladığım arabanın anahtarları burada…

Bir baba oğluna der ki: üniversiteden üstün başarı ile mezun oldun oğlum, işte yıllar önce senin için alıp garajda sakladığım arabanın anahtarları burada…

Ama sana vermeden önce onu şehir merkezindeki kullanılmış araç parkına götürüp, onlara satmak istediğini söylemeni ve sana ne kadar teklif edeceklerini öğrenmeni istiyorum .

Oğlu kullanılmış araba parkına gider, babasına geri döner ve ” Bana 10.000 lira teklif ettiler çünkü araç çok yorgun ve eski imiş.” der.

Baba ” Şimdi onu piyasada satılığı çıkar.”

Oğlu piyasada satılık der sağa sola sorar ve babasına geri döner ve ” 12 bin teklif ettiler çünkü çok eski bir araba olduğunu söylediler.”

Baba bu kez oğlundan şehir merkezindeki klasik araba satıcılarına arabayı göstermesini ister .

Oğlu arabayı götürüp , geri döner ve babasına :

“Baba buna çok şaşıracaksın araba için 100.000 lira teklif ettiler, çünkü bu marka arabadan, dünyada sadece 27 tane kalmış ve kolleksiyonerler bu araca çok değer veriyormuş.” der.

Baba oğluna dönüp : ” Doğru yerin seni doğru şekilde değerlendireceğini görmeni istedim.”..

Takdir edilmiyorsan sakın üzülme, bu sadece yanlış yerde ve yanlış insanların arasında olduğun anlamına gelir.

Değerini bilen, seni anlayan ve fikirlerine önem veren kişiler varsa doğru yerdesin demektir, asla kimsenin değerini anlayamadığı bir yerde gereğinden fazla zaman geçirme, en önemlisi de kendini asla hiç kimse için değiştirme oğlum…

Bir insanın, kendini değerli hissetmesi yaşamına olumlu yönde etki eder. Değerli olduğunuzu hissettiğimiz yerde kalmalı ve karşı tarafa da aynı değeri göstermeliyiz. Bu işin kuralı budur. Yoksa değer kaybolur.